AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karamanı 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için proje üretmeye devam ediyor. Çalışkan engelliler içinde uygun üst geçitler ve kötü görünümde ki eski kervansaray ve devranoğlu adalarının tanzimi ve yeniden yapılması ile Karaman’ın sorunlarını bir bir çözecek.
Ertuğrul Çalışkan Karaman’ı görünüm ve her kesme hitap eden hizmetleri ile sorunsuz bir şehir haline getirmek için çalışıyor. Çalışkan Üst geçit projeleri ve şehir de göze hoş gelmeyen yerlerin yerine modern yerler inşa etmeyi planlıyor. Ertuğrul Çalışkan ‘’ Biz şehrin bütün sorunlarını biliyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu şehirde ne eksikse onun için projeler üretiyoruz. Laf değil proje üretiyoruz. Karaman modern bir kent olma yolunda daima ileri gidecek. Karamanımızın en büyük eksiklerinden biri üst geçit eksikliği. Özellikle ana yol üzerinde bulunan kritik yerler de üst geçit yaparak trafik kazalarını en aza indirgemeyi planlıyoruz. Karşıdan karşıya geçerken vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile geçebilecekler artık. İlk olarak ise 100. Yıl caddesine yapacağız. Bunun yanı sıra şehrimiz de eski den ticaretin kalbi olan Kervansaray ve Devranoğlu adalarının tanzimini yaparak orada modern yapılar yapacağız. Karamanımıza farklı bir görünüm katacağız. Biz daima Karaman daima hizmet diyerek yola çıktık. Hizmet etmeye geliyoruz ‘’ dedi.

Ertuğrul Çalışkan’ın projeleri;
 
100. Yıl Caddesi Üst Geçit ve Üst Geçitler
100 yıl caddesine bir üst geçit yapılması en öncelikli işimiz olacak. Çünkü orada merkez tarafında oturan çocukların caddenin diğer tarafında ki okullarına ulaşımı açısından bir sıkıntı var. Orada modern engellilere hizmet edecek bir üst geçit projesi hazırladık. O bölge halkına da hizmet edecek olan üst geçit çalışmamız kaza olma riskini de azaltarak güvenli bir ortam oluşturacak. Modern üst geçit çalışmalarımız bunun gibi kritik yerlerde de devam edecek. İlk olarak 100. Yıl caddesinde başlayarak şehrin bütün noktalarına yayacağız. Bu uygulama ile güvenli bir trafik ortamı oluşturacağız.

Eski Kervansaray ve Devranoğlu Adalarının Tanzimi 
Karamanımızın tarihinde ticari merkez olan ve şimdi ise tam bie mezbelelik görünümünde olan eski Kervansaray ve karşısında ki Devranoğlu mülkleri imar planına uygun şekilde tanzim edilecektir. Görüntü açısından kötü olan yerde yenileme ve modern yapılar yapılacaktır. Şehrin tam merkezinde ki bu çirkin görüntü bu proje ile yerini modern bir yapıya bırakacaktır. Şehir içerisinde buna benzer yapılar da yenilenecek ve modernleştirilecektir. Karamanın görünümü değişecektir. Karaman bu projelerle modern bir kent olma yolunda daima ileri gidecektir.