Aktekke Kent Meydanında toplanan Ocak Üyesi gençler, ellerinde Türk Bayrakları ile İsmet Paşa Caddesinden Atatürk Parkına ''Türk Bayrağına Saygı Yürüyüşü'' nü gerçekleştirdiler.

Meydanda toplanan üyeler adına konuşan Karaman Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Latif Pulcu Bayrağımıza yapılan hakarete sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

Pulcu konuşmasında ;'' Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmakatadır.Dağda tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır- Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Bölgede Türk Devletinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanılabileceği anlaşılmaktadır. Bölücü terör örgütleri gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda derede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüer bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedir. Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı bir askeri alana girerek Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Böylesi ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Buradan açıkça herkese beyan etmek istiyoruz. Türk Bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk’ün vatanına dikilecek gözü çıkartırız. Türk’ün şerefine uzanacak dilleri kopartırız. Hiç kimse Türk Milliyetçilerini aşmadan Türkiye üzerinden hesap yapabileceğini sanmasın. “dedi.''dedi.

Basın açıklaması sonrası sloganlar atıldıktan sonra grup sessizce dağıldı.