AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karaman’ı modern bir şehir haline getirmek için kolları sıvadı. Çalışkan hazırlamış olduğu projelerle hem Karaman’ı hak ettiği yere getirme noktasında hem de tercih edilebilir bir şehir olma yönünde ileriye taşımayı hedeflemektedir. 

Yeni Otogar Tesisleri, Yeni Stadyum ve Spor Tesisleri ile Ertuğrul Çalışkan Karaman’a farklı bir hava katacak. Çalışkan ‘’ Karamanın eksiklerini çok iyi biliyoruz. Ben ve ekip arkadaşlarımla gece gündüz demeden çalışıp eksik noktalarımızı belirleyip projeler üretiyoruz. Karaman’ı spor noktasın da hak ettiği yere getireceğiz. Tabi buda ilk olarak modern tesislerle başlayacak. Bunun yanı sıra şehrimize modern bir otogar kazandıracağız. Bu projelerle Karaman’ı geleceğe hazırlıyoruz. Bu şehir her konu da hak ettiği yerde olacak. Biz daima laf değil proje üretiyoruz. Hizmet etmek için biz buralara talibiz. Karamanı 3-4 yıl içerisinde tanıyamayacaksınız. Biz bu şehre sevdalıyız. Biz bu şehre hizmetkarız. Projelerimizle geleceğiz. Daima Karaman Daima Hizmet. Karaman her şeyin en iyisine laik ‘’ dedi.
Ertuğrul Çalışkan Karaman’ı 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için projelere devam edeceklerini de belirtti.
Yeni Stadyum ve Spor Tesisleri
Karaman yıllarca spor da hak ettiği yeri alamamıştır. Spor tesisleri olsun spor dallarında olsun istenen seviyeye gelmemiştir. Bu sorunun temelden başladığını bilerek yeni ve modern tesislerle sporcularımızın daha rahat spor faaliyetlerini gerçekleştirmelerini sağlayacağız. Yıllar önce yapılan ve şu anda modernliğini kaybetmiş olan şehir stadyumumuzun yerine 15 kişilik bir stadyum yapacağız. Karaman Türk Dünyasının merkezi olması nedeniyle büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapacak modern bir stadyum inşasına başlayacağız. Proje hazırlanmış olup stadyum ve çevresi spor tesisi olarak planlanmıştır. Tesis modernlik açısından Karamanın 2023 vizyonuna uygun olup şehre de farklı bir hava katacaktır. Ayrıca tesislerin yanına spor olimpiyatları yapılacak şekilde özel bir alanda projelendirilmiştir. Karaman modern bir şehir olma yolunda Spor alanında hak ettiği yeri böylece almış olacaktır. 
Yeni Otogar Tesisleri
Şehrimiz de bulunan ve uzun yıllar şehrin ulaşım yüküne ortak olan otogarımız artık isteklere cevap vermemeye başlamıştır. Şehir de önemli yer tutan otogarların modern bir yapı da hizmet vermesi oldukça önemlidir. Otogarımızın bu konu da yetersiz kalması modernliğini yitirmesi yeni bir otogar ihtiyacını doğurmuştur. Bu nedenle yeni bir otogar projesi hazırlanmıştır. Projemiz yap-işlet-devret modeli ile yapılıp halkın hizmetine sunulması planlanmıştır. Yeni modern bir otogar yapımına bu yıl içerisinde başlanacak olan yeni çevre yolu üzerinde şehre hakim ve her konu da isteklere cevap verecek şekilde düzenlenmiştir. Planlamamız da otogar içerisinde sosyal tesisler kurarak yolcularımızın istekleri tamamen karşılanması hedeflenmiştir. Otogar tesisinin yapımına yeni çevre yolu projesinden sonra başlanarak şehrimize farklı bir hava katması ön görülmektedir. Bu tesisle Karaman modern bir şehir olma yolunda engelleri bir bir aşacaktır.