AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karamanı 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için kolları sıvadı. Çalışkan Karamanda değişim projeleri ile şehri hak ettiği yere getirmeyi planlıyor. 

Ertuğrul Çalışkan Karamanda değişim projeleri ile Karaman’ı hak ettiği yere getirmek için çalışıyor. Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan yeni kongre ve fuar merkezi ve yeni bir Marangozcular sanayi sitesi ile Karaman’ın sorunlarını kökten çözecek. Çalışkan ‘’ Ben ve ekip arkadaşlarım yaşam kalitesi yüksek bir Karaman için durmadan çalışıyoruz. Laf değil proje üretiyoruz. Karaman’ı 2023 vizyonuna uygun yaşam kalitesi yüksek bir şehir yapmak için bütün sorunları gözden geçirerek projeler üretiyoruz. Marangozcular sitesi, kongre ve fuar alanı Karaman için çok önemli konular. Esnafımızın ve halkın isteklerini daima gözeterek projeler üretiyoruz. Modern bir kongre merkezi inşa edeceğiz. Bunun yanında sanayi içerisinde sıkışıp kalan ağaç işleriyle uğraşan esnaf kardeşlerimizin önünü açacağız. Modern yapılar bizim işimiz. Biz her zaman halkımızla iç içe büyüyoruz. Durmak yok yola devam ‘’ dedi.

Çalışkan’ın değişim projeleri;

Kongre ve Fuar Merkezi
Proje kapsamında ilk olarak şu anda hizmet veren otogarımızı yıkacağız. Modern otogar inşasından sonra orada oluşan boşluğa modern bir yapı inşa edeceğiz. Karamanımızın önemli eksiklerinden olan kongre ve fuar alanı için böylece şehrin en önemli noktalarından bir yer tahsis etmiş olacağız. Proje kapsamında 3 bin kişilik dev bir kongre merkezi inşa edeceğiz. Daha sonra kongre merkezimizin yanına üretici kardeşlerimizin ürettikleri ürünleri de rahatça sergileyebilecekleri bir fuar alanı inşa edeceğiz. Tesis yapım olarak ve içerik olarak en modern şekilde dizayn edilecek. Lokantasından düğün salonuna kadar her bir hizmet düşünülerek inşa edilecek. Modernliğinin yanında Karaman evlerinden oluşturulan nostalji bir sokakta inşa edilecek. Böylece turizm ve tanıtım açısından Karamanın büyük bir eksikliği daha giderilmiş olacak. Proje ile ekonomiye de katkı sağlanacak. 

Yeni Marangozcular Sanayi Sitesi
Ağaç işleri sanayisi tek başına olup güvenlik ve gelişim açısından taşınması şarttır. Esnaf kardeşlerimiz orada hem yer sıkıntısı olsun hem de çalışma yönünden sıkıntı çekmektedirler. Sınırlı yer olması ve sıkışan yapıda gelişim ve çalışma gücü azalmaktadır. Bunun için esnafımızın önünü açmak hem de Karamanımıza modern bir eser daha bırakmak için yeni bir marangozcular sanayi sitesi yapmaya karar verdik. Bu sanayi sitesinin yeri esnaf kardeşlerimizle birlikte belirlenecektir. Bunun yanı sıra projede her bir dükkana geniş bir yer ayrılmıştır. Yeni imar planı le sadece ağaç işleri sanayisine ayrılan bir alan yaparak esnaf kardeşlerimize güzel ferah bir ortam da iş imkanı sunacağız. Karaman da sanayinin de sıkışık yapısı bir nebze olsun rahatlayacaktır.