AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak halk oylaması için yoğun çalışma programına devam ediyor. Güne 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’na Şehitler adına fidan dikimi ile başlayan Recep Konuk, burada yaptığı açıklamada “Yeni 15 Temmuz’ların yaşanmaması için 16 Nisan’da milletimiz ‘Evet’ diyecek” dedi.

Fidan dikiminin ardından Semt Pazarını gezen Konuk, burada hem pazarcı esnafı hem de Karamanlılarla sohbet ederek halk oylaması için destek istedi.

AK Parti Karaman İl Teşkilatı Sosyal İşler Başkanlığı’nın organize ettiği engellilerle buluşma programında da engellilere yönelik yapılan çalışmaları anlatan Recep Konuk, Türkiye’nin Avrupa’nın birçok ülkesine göre çok daha ileri düzeyde engelli vatandaşlarına hizmet yaptığını ifade etti. Konuk, 16 Nisan’da güçlü bir ‘Evet’ ile Türkiye’nin tüm konulara bakışının değişeceğini, modern bir bakış açısıyla insanı yaşat ki devlet yaşasın mantığının ülkemize yerleşeceğini söyledi.

“İKTİDARIN GERÇEK ANLAMDA MİLLETİN SEÇTİĞİ YÖNETİME DEVREDİLMESİ GEREKİYOR”

Daha sonra Karaman Muhtarlar Derneği’nde de muhtarlarla bir araya gelen AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, muhtarlarla koordinasyon içinde olunduğunda yapılan hizmetlerin daha çok tabana yayılacağını ifade etti. Muhtarların gerçek anlamda milli egemenliğin kaynağı olan milleti temsil ettiğini belirten Konuk, muhtarlarla sürekli istişare içerisinde olmaya devam edeceklerini söyledi. Muhtarlara 16 Nisan’da neden ‘Evet’ denilmesi gerektiğini anlatan Recep Konuk, Türkiye’deki mevcut sistemin darbelere zemin hazırladığını, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile darbelerin artık tarihe karışacağını kaydetti. Konuk, “Artık darbelere zemin hazırlayan bu sistemi değiştirmek hem istiklal hem de istikbal meselesi haline gelmiştir. Bu sistemi kurgulayanlar sistemi kontrolleri altında tutmak üzere oluşturmuşlar. Mevcut sistemde, siyasi iktidar zayıf olunca, bürokratik vesayet güç kazanıyor ve ülke dış müdahale ve operasyonlara açık hale geliyor. Bu yapının değişmesi, iktidarın gerçek anlamda milletin seçtiği yönetime devredilmesi gerekiyor. Eğer bunu başaramazsak iktidarı seçeriz ama seçtiklerimiz muktedir olmazlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu riskler ortadan kalkacak ve Türkiye’nin demokrasi çıtası yükselecektir” dedi.

“REJİM DEĞİŞMEYECEK, HÜKÜMET SİSTEMİ DEĞİŞECEK”

Muhtarlarla buluşmasının ardından Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde esnaflarla bir araya gelen Recep Konuk, esnafa yönelik düşük faizli kredi uygulamalarının devam ettiğini, son olarak KOSGEB destekleri kapsamında Karaman’da 3.056 işletmenin destek almaya hak kazandığını ve toplamda 69.415.000 TL tutarında faizsiz kredi desteği kullandırılacağını söyledi. Bu kredi desteğinin 15.951.567 TL tutarındaki faiz tutarının da KOSGEB tarafından karşılanacağını ifade eden Konuk, AK Parti hükümetlerinin küçük büyük ticari işletmelerin her zaman yanında olduğunu kaydetti. Sözü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve halk oylamasına getiren AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, rejim tartışmalarına değindi ve rejimin asla değişmeyeceğini, Türkiye’de rejimin Merhum Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının yönetiminde değiştiğini, Cumhuriyet ve demokrasinin ülkemizde rejim olarak belirlendiğini ve rejim tartışmasının söz konusu olmadığı ifade etti. Konuk, “kafa karıştırmak istiyorlar. Biz padişah falan seçmiyoruz. Padişahı halk seçmez, padişahlık babadan oğula geçer. Ama bizim getireceğimiz sistemde Cumhurbaşkanını halkımız seçecek ve 5 yıllığına seçecek. Beğenmezse gönderecek, başka birini seçecek. Rejim değişmeyecek, hükümet sistemi değişecek. Cumhuriyetimiz her anlamda güçlenecek. Milletin, cumhurun iktidarı güçlenecek. Demokrasimiz güçlenecek. Vesayet odakları, çift başlılıktan kaynaklanan siyasi ve ekonomik krizler tarihe karışacak. Cumhurbaşkanlığı süresi 2 dönemle, yani en fazla 10 yılla sınırlandırılacak. Krallar kendine hiç en fazla iki defa seçilebilme hakkını tanır mı?” dedi.

Recep Konuk, “Milletin vekilleri Mecliste Cumhurbaşkanını ve Hükümeti denetleyecek. Cumhurbaşkanlığı kararnameleri anayasal yargı denetimine alınacak. Cumhurbaşkanlarının tüm yapıp ettikleri yargının ve meclisin denetimine tabi olacak. Cumhurbaşkanının yetkilerine yasal ve anayasal pek çok sınır konacak. Kanunları Hükümet değil, Milletvekilleri hazırlayacak ve Meclise sunacak. Millet sandıkta Cumhurbaşkanına ve hükümete doğrudan güvenoyu verecek. Seçilen Cumhurbaşkanını başarısız bulursa, cezayı sandıkta kesecek” şeklinde konuştu.

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı  Bayram Uysal’da kurulacak hükümete güvenoyunu sandıkta milletin vermesi gerektiğini, bürokrasinin azalması ve büyümenin hızlanmasını istediklerini ifade ederek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni desteklerini söyledi.