CHP Karaman İl Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver yaptığı açıklamada ''Karaman'da bir partinin adayının ve bazı mensuplarının, iki seçimdir yaptıkları gibi şark kurnazlığı ile Cumhuriyet Halk Partililikleri herkes tarafından bilinen bazı partililerimize gidip “Bizim oyumuz fazla, bize destek verin, AKP’den bir milletvekilini alalım, biz de Atatürkçüyüz.” sözleri ile oy devşirmeye çalıştıklarını duyuyoruz. Bu siyaset anlayışı, halka söyleyecek sözü olmayanların içinde bulundukları çaresizliğin dışa vurumudur. Ne yapsalar ne deseler,  kullanageldikleri bu bayatlamış numara dahi artık onları,  içinde bulundukları çaresizlikten kurtarmaya yetmiyor, yetmeyecek. Yani bu numara artık sökmüyor. Bu partinin bir sözcüsünün, Atatürk'ün partisi CHP’ye “dinsiz parti” yakıştırması yaptığını, bizi ve partimizi karalamakta AKP’den daha usta ve kararlı olduğunu, dini siyasete alet ettiğini de unutmuş değiliz. Söyledikleri daha dün gibi Cumhuriyet Halk Partililerin hatırında. Atatürk'ün partisi CHP'ye "dinsiz parti" yakıştırması yapanların mensubu bulunduğu partinin ve bu sözü içine sindirebilenlerin, Atatürkçülükleri de ayrı bir değerlendirme konusudur.

Çıkaracağı milletvekili sayısı itibari ile T.B.M.M.’nde ancak  4. Parti olabilecek olan bu partinin Karaman’da milletvekili çıkarma şansının olmadığı, sahada çok net görülüyor. Haziran seçimlerinden sonra hükümet kurulmasını engellemesi, seçim ortamında AKP’yi şiddetle eleştirmesine rağmen meclis başkanlığı seçiminde olduğu gibi, AKP her dara düştüğünde onu desteklemesi ve kurtarması, memleketin içinde bulunduğu durumu dikkate almayan sorumsuz tutumunun güvensizlik yaratması da  oylarının giderek ve daha fazla düşmesine sebep oluyor. Bu bağlamda MHP’nin geneldeki irtifa kaybına Karaman'daki oy düşüşü de eklendiğinde, milletvekili çıkarma şansının kalmadığını görmek için cok derin siyasi analiz yapmaya gerek bulunmamaktadır.

Kamuoyu araştırmacılarının tespitlerine ve yapılan tüm araştırmalara göre CHP yükselirken,  diğer partilerin tamamı oy kaybediyor. CHP oyları % 30’un üstüne doğru çıkarken,  AKP'nin % 35’lere,  MHP'nin % 15’lere  doğru indiği hemen hemen tüm anketçilerin ortak tespiti. HDP'nin ise %13 veya biraz altında seyrettiği yine kamuoyu araştırmacılarının ortak tespiti olarak çeşitli medya organlarında yer almaktadır. 

CHP’nin "Önce Türkiye" diyen kararlı duruşu ve halktan yana politikaları ile öne çıkarak ülkesi için gerektiğinde kendisini feda edebileceğini göstermesi, büyük takdir toplamış durumda. CHP İnadına barış, inadına kardeşlik ve dostluk, inadına sevgi ve saygı anlayışını hayata geçirerek vatandaşların güvenini kazanan ve oyunu artırmayı basarabilen tek partidir.
CHP şu anda Türkiye genelinde olduğu gibi Karaman merkezde de 2. parti; Taşeli Yöresinde ise %60  aşan bir oyla 1. parti konumundadır. İktidara en yakın partinin CHP olduğu kanısı da tüm kamuoyunun ortak kanaatidir. 

Kariyeri ve yüksek deneyimi ile temayüz eden adayımız Saim Sezen ile yarışa girerek fark yarattığımızı ve Karaman’da iki milletvekilliğinden birinin partimiz CHP tarafından alınacağına, kesin olarak görüyoruz. Yediden yetmişe topyekün seferber olmuş olan Cumhuriyet Halk Partililere, örgütlü örgütsüz yurtsever Karamanlıların tümünün destek verdiğini büyük bir mutlulukla görüyoruz. CHP, Karaman’da 1. parti,  Türkiye’de de tek başına iktidar olma mücadelesi veren bir partidir. Kesin olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki CHP, Karaman’da 2 milletvekilliğinden birini alacaktır. Karaman kamuoyunun da aynı kanatte oluşundan büyük memnuniyet duyuyoruz.  Hiç kuşkumuz yok ki hemşerilerimiz, CHP’ye bir milletvekilliğini hediye ederek ulusumuzun kurtuluşuna katkı sunacaktır.

Önümüzdeki süreçte AKP iktidarı olmayacak ve iktidarı kaybeden AKP, dağılma süreci yaşayacaktır. MHP’nin, hazirandan bu yana görüldüğü gibi, zaten iktidar olma ve ülkeyi yönetme gibi bir iddiası yok. Ayrıca MHP’ye verilen oyun da zaten AKP’ye verilen oydan bir farkı da bulunmamaktadır. Çünkü AKP sıkışınca yine imdadına yetişmekte beis görmeyeceklerdir. Bu nedenle iki partiden birine oy vermiş olmak, herhangi bir farklılık arz etmiyor. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının bir kısmını yok sayanların, Atatürkçülükle ne uzaktan ne yakından ilgisi olduğu söylenebilir. Atatürkçülük evrensel bir düşüncedir. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanlığı yapmış bir düşünce adamı olan adayımız, bu hususu herkesle, açık oturum dahil her yerde ve her zaman tartışmaya da hazırdır. Atatürkçülük ve ulusal birlik konusunda iddia sahiplerine de "hodrimeydan" demekten kaçınmamaktadır.'' dedi.