Karaman AK Parti Belediye Başkan Adayı Çalışkan; "Yapılan çalışmalar ile Karaman önemli merkezlerden biri haline gelecek." dedi.
Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan ve partililer seçim ziyaretleri kapsamında Marangozlar Odasını ve 1. İstasyon caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti.
Çalışkan ziyaretler sırasında yaptığı açıklamalarda “Önümüzdeki yeni dönemde partimiz, Türkiye`deki büyükşehir sayısını 30`a çıkardı, 51 ilimizi de bütünşehir statüsüne getirmek için orta vadede çalışma yaptı. Karaman`ında aralarında bulunduğu bütünşehir statüsü için, en başta belediye olarak her alanda yeni yapılanmaya uygun projelere ve master planları oluşturma çalışmalarına başlayacağız. Kısaca, bu önümüzdeki 5 yıllık dönem içerisinde bir çok başlığı hayata geçirerek Karaman`ı bütünşehir`e hazırlayacağız” dedi. 

GÖÇ ALAN BİR KENT OLACAĞIZ
Karaman'ın Bütünşehir olma kavramında nüfus artışını sağlamasını gerektiğini söyleyen Çalışkan; "Bölgesel Kalkınmada da mobil nüfus sistemiyle, Karaman`ın ekonomik hareketine canlılık sağlamayı öngörüyoruz. Yani Karamandaki sosyal, kültürel ve ticari alt yapıyı güçlendirerek çevremizden nüfus hareketliliği sağlayarak, Karaman'ı bir cazibe merkezi yapmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.


MODERN VE ESTETİK ŞEHİR
Çalışkan, Karaman'da tek sorunun çarpık yapılaşmanın düzeltilmesi ve kentsel dönüşümün sağlanması olmadığına dikkat çekerek, “Eğer meseleyi bu şekilde ele alırsanız, Karaman`ın tarih ve kültürel dokusunu heba edersiniz. İmar ve kentsel dönüşmeyle ilgili önceliğimiz Modern ve Estetik Şehir yapısını korumak ve sağlamaktır.
Karamanın tarihi dokusunu korumak ve yaşatmak amacıyla Kentsel Sit Alanı olarak
belirlenen Tapucak, Mansurdede, Sekiçeşme,  Koçakdede, Abbas, Gazidükkan, Çeltek gibi  mahallerde Koruma Amaçlı İmar Planı hazırlandı.
Bu mahallelerde, Tarihimizi yansıtacak yapıları restore ederek, Ankara'da Hamamönü Mahallesindeki gibi bir yapıya kavuşturacağız. Karamanın en merkezi yerlerinde bulunan ve geleceğin  Karamanına farklı ve estetik bir görünüm katacak bölgeler aynı zamanda işlevsel olarak da hizmet arzeden bölgeler olacaktır." dedi