AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karamanı 2023 vizyonuna uygun hale getirmek ve Karaman’ın çehresini değiştirmek için projelerle geliyor. 

Ertuğrul Çalışkan Yeni Hal Binası ve Yeni Belediye Binası ile Karamanın çehresini değiştirecek. Karamanın eksiklerini gidermek için Ertuğrul Çalışkan kolları sıvadı. Çalışkan seçim öncesi projelerini bir bir açıklıyor. Çalışkan ‘’ Biz laf değil proje üretiyoruz icraat yapıyoruz. Karamanın eksikliklerini gidermek için ben ve ekip arkadaşlarım gecesini gündüzüne katıp çalışıyor. Projeler üretiyoruz. Proje üretirken Karaman’ı yüz yıllık geleceğe hazırlıyoruz. Karaman’ı modern projelerle 2023 vizyonuna hazırlıyoruz. Yeni Hal binası ve Özellikle de Türkiye de ilk ve tek olan Yeni Belediye Binası projesi ile Karaman’ın çehresini değiştireceğiz. Karaman hak ettiği yere gelecek. Biz Daima Karaman Daima Hizmet diyerek durmadan yorulmadan çalışacağız ‘’ dedi. 

Çalışkan Karamanın Çehresini değiştirecek projeleri tek tek açıklıyor.
Yeni Hal Binası 
Eski hal binası ve yeri şu an için modernliğini kaybetmiş ve şehrin potansiyelini karşılamamaktadır. Bunun için yeni modern ve Karaman’a uzun yıllar hizmet edecek bir hal binası yapacağız. Projemiz için tüm hazırlıklar bitmiştir. Karaman için modern bir hal binası gereksinimi böylece karşılanıp Karaman 2023 hedefine emin adımlarla ilerleyecektir. Esnafları bir kooperatif etrafında toplanmasını sağlayarak esnaflara mülkiyet verilmesi de amaçlanmaktadır. Böylece esnaflarımıza da destek sağlanacaktır. Tesis için yeni çevre yolu üzerin de bir yer planlanmıştır ancak esnafımızla da görüşülerek yer kesinleşecektir. Yeni çevre yolu üzerine kurulan bir hal binasının çevre yerleşimlere de hizmet vermesi hedeflenmektedir. Böylece Karaman modern bir şehir olma yolunda emin adımlarla yürüyecektir.

Yeni Belediye Binası
Mevcut Belediye binamızın Karamanımıza yetmemesi ve büyüyen bir Karaman’a yeterli gelmeyeceği öngörülerek yeni bir belediye binası projesi hazırlanmıştır. Türkiye de benzeri olmayacak şekilde tamamının bölge mimarisine uygun, kagir karkas üzerine giydirilmiş kerpiç ve taş ile çok ilginç bir belediye binası Karamanımıza kazandıracağız. Binamızın projesini tamamladık. İki katlı ve hazır beton elemanlar ile karkası sağlanan kolanatsız, her katı 250 metrekare olan iki katlı ünitelerden oluşan bu proje Tapucak mahallesinde yapılması planlanmıştır. Tapucak mahallesinde mevcut dokuya uygun Türkiye’de yapısı ve özellikleri açısından başka bir örneği bulunmayacaktır. Yani belediye binamız Türkiye’de ilk ve tek olacaktır. Belediye Binası projemiz ile o bölgeyi de canlandıracağız. Belediye binamız nostalji görünümlü modern ve Karamanla iç içe olacaktır. Karaman hak ettiği yere gelecektir. Karamanın çehresi bu projeyle tamamen değişecektir.     
AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan projelerin devam edeceğini belirtti.