AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü'nün basın açıklaması;
Ülkemiz ve Karaman’da bir seçimi daha huzur ve sükûnet içinde tamamladık. Bu seçimde de milletimiz ve hemşehrilerimiz bir kez daha demokratik olgunluğunu gösterdi, sandık vasıtasıyla iradesini sergiledi. Milletimiz 7 Haziran seçimlerinde AK PARTİ’yi yine açık ara birinci parti yapıp Başbakanımız ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’na güvenini sandık vasıtasıyla bir kez daha teyit ederken, Karamanlı hemşehrilerimiz de yine AK Kadrolara sandıkta verdiği destekle, kendisini önümüzdeki dönemde mecliste temsil etme yetkisini Recep Konuk ve Recep Şeker’e verdi. Tercihini partimizden yana kullansın veya kullanmasın tüm hemşehrilerimize hem seçim süresince Karaman’daki seçimlerin tam bir demokrasi şöleni şeklinde tezahür etmesine verdikleri katkı hem de sergiledikleri irade nedeniyle teşekkür ediyorum.
Seçimlerin Karaman’ımızda gerilimden uzak centilmenlik sınırlarını asla aşmayacak şekilde ve ortak paydamız Karaman için hizmet yarışı şeklinde geçmesini sağlayan bütün partilerimizin adayları ile il teşkilatlarına da gösterdikleri hassasiyet nedeniyle hem bizim hem tüm hemşehrilerimizin teşekkür borcu vardır. Seçim süresince sergilenen ve Karaman’a yakışan bu demokratik olgunluk ve nezaketle süslü bu ortak tavır ve demokratik olgunluğun seçim sonrasında da Karaman’ımıza hizmeti esas alan ortak bir duruş şeklinde tesis edilmesi en büyük temennimizdir. AK PARTİ il teşkilatı olarak biz seçimleri kazanmanın bize yüklediği mesuliyetin ve bu birliğin tesisinde üstümüze düşen sorumluluğun idrakindeyiz.
AK PARTİ bu seçimin sandık birincisidir, ancak bu seçimin kaybedeni yoktur ve bu hizmet yarışında yer alan herkes ve her parti Karaman’a ve ülkemize hizmet gayesi ile milletimizin ve hemşehrilerimizin huzuruna çıkmış ve her parti ve her aday bu halisane niyeti için rey istemiş ve hem bize hem de diğer adaylar için kullanılan reylerde o halisane niyet için verilmiştir. O nedenle bizim partimize verilen oylar kadar diğer partiler ve diğer adaylar için kullanılan reyler de bizim için kıymetlidir ve partimiz o oyların da beklentilerine cevap üretmekle mesuldür. İki milletvekilimiz partimize oy veren hemşehrilerimiz kadar, tercihini başka partilerden kullanan hemşehrilerimizin de vekilidir. Onların da meclisteki temsilcileridir. Partimiz, onların da teşkilatı, onların da çare kapsıdır.
Seçim yarışı artık geride kaldı, hem ülkemiz hem Karaman için artık hizmet zamanıdır. Ülkemizi huzur ve birlik içinde ileri taşıma, Karaman’ı refah ve zenginlikle buluşturma zamanıdır. Bunun için el ve gönül birliği yapma zamanıdır.
Milletimiz AK PARTİ’den yine teveccühünü esirgememiş ve bu seçimde de partimizi galip ilan etmiş, iradesini AK PARTİ’den yana kullanmıştır. Demokrasilerde en üst karar merci millettir ve millet son sözünü sandıkta 7 Haziran günü söylemiş ve geleceğinin teminatı olarak AK PARTİ’yi   işaret etmiştir. Bu kutlu yürüyüş bir an bile sekteye uğramadan azimle, kararlılıkla devam edecek, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini de gerçekleştirmek, o hedefler için yatırımları ilmik ilmik işlemek yine AK Kadrolar eliyle gerçekleşmeye devam edecektir. Buna inancımız tamdır.
AK Kadrolar için tek karar merci ve taraf olduğu, tarafında durduğu tek yer millettir.  7 Haziranda da AK Kadrolar için değişen bir şey yoktur ve yine milletle millet için siyaset yapmaya hizmet üretmeye devam edecektir. 
Milletimiz ve hemşehrilerimiz rahat olsun, onlar sandıkta görevini yaptı. 12-13 yıl zorlu sınavlardan, meşakkatli süreçlerinden geçmiş ve hiçbir zorluğun ve sıkıntının milletimizin huzurunu bozmasına izin vermemiş, AK PARTİ kadroları, bu siyasi kompozisyonun dayatacağı her türlü zorluğa ve sıkıntıya da göğsünü siper edip, ülkemizdeki istikrar ve huzurun zarar görmesine müsaade etmeyecektir.
Bu milletin geleceğinin teminatı AK Parti'dir, AK Parti olmaya devam edecektir. Arkasında millet olanlar eğilmez. Hiç bir zaman eğilmedik hiç bir zaman eğilmeyeceğiz. Biz milletle geldik, milletle yürüyoruz. Kaderimiz milletin kaderidir. Milletimizin kararı her şeyin üstündedir ve o kararın gereği her şartta yerine getirilecektir. Oluşan meclis aritmetiğinden hareketle herhangi bir çevre, kriz senaryoları üzerine yatırım yapmaya kalkarsa; bilsin ki AK Parti'nin iman dolu, azim dolu, kararlı kadroları dimdik ayaktadır. Karaman ve ülkemizin dört bir tarafı kendi tercihine, AK PARTİ tercihine saygı beklemektedir. Sandıktaki iradesine saygı beklemektedir. Herkesin ve herkesimin bilmesi gereken husus seçim sürecinin artık geride kaldığıdır. Seçim süreci artık geride kaldı şimdi hizmet zamanı, Karaman’ın ve ülkemizin meselelerine çözüm üretme zamanıdır. Karaman’ın ve ülkemizin yarınını yarınlarını inşa etme zamanıdır. 
Karaman’ın ve ülkemizin yarınını ve yarınlarını inşa konusunda da milletimiz son söznü söylemiş ve AK PARTİ ile AK Kadrolara emaneti teslim etmiştir. Karaman’daAk Kadrolara güvenen ve desteğini esirgemeyentüm hemşehrilerimizeşükranlarımızı arz ediyor, seçim kampanyası boyunca özveri ile çalışan bütün teşkilatlarımız ve teşkilat mensuplarımız ile sandık başında başarı ile görev yapan müşahitlerimize, bizimle koşan, koşamadığı yerde dualarıyla yanımızda olan gönül dostlarımıza ve tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.