Ak Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına Karaman Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemal Dinçay, diğer partililer, basın mensupları hazır bulundu.

Karaman Belediye Başkan aday adayı Keramattin Özden'in açıklaması ise şöyle;''1973  Karaman doğumluyum. İlkokulu Cumhuriyet İlkokulu Orta ve Lise tahsilini Karaman İmam Hatip Lisesinde, Lisans Eğitimimi  Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma  Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde tamamladım. Askerliğimi İzmir Narlıdere’ de kısa dönem olarak yaptım. Çalışma hayatıma Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak başladım. Halen mali müşavir ve bağımsız denetçiyim. Birçok özel firmaya yöneticilik ve danışmanlık hizmeti veriyorum. Evliyim ve 1 çocuk babasıyım.
Siyasi hayatıma 2001 yılında AK Parti Kuruluşunda başladım. Merkez ilçe sekreteri kurucu üye ve İl Gençlik  Kolları  Kurucu İl Başkanı olarak 2002-2005 yılları arasında görev aldım. İki dönem AK Parti Merkez İlçe Sekreteri olarak  görev yaptım. 3 dönemdir Partimizin Seçim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor ve bu görevim devam etmektedir.
Kıymetli Basın mensubu kardeşlerim.
Karaman sevdalısı olduğum için adayım. Her sokağını bildiğim, her metre karesinde yürüdüğüm, Karaman’ı çok sevdiğim ve ömrümün sonuna kadar burada yaşamak istediğim için adayım. Daha iyi hizmet edip, daha yararlı olacağıma inandığım için adayım. Allah nasip eder Başkan olursam Halka hizmet, Hakk’a hizmet düsturu ile hareket edeceğim. Bilgili, tecrübeli, dürüst, başarılı ve çalışkan bir ekip oluşturacağız. Bilgi ve tecrübelerimizle, hizmet aşkımız ve çalışma ahlakımızla bunu başaracağız. Yaşadığımız bu güzel kenti, ekip ruhuyla, mahalle meclisleriyle ve hep birlikte yöneteceğiz. Yetkin ve donanımlı ekiplerimizle Karamanımıza yakışan en doğru ve en iyi hizmetleri üreterek, hayatın önündeki tüm engelleri ortadan kaldıracağız. Birlikte yaşadığımız Karamanımız tüm güzelliklere layıktır. Aldığımız aile ve teşkilat  terbiyesiyle, hiçbir şaibe ve kirliliğe bulaşmadan, alnımız ak olarak bugünlere geldim. Bugüne kadar talip olduğum her işi başardım ve başaramayacağım hiçbir işe de talip olmadım. Hesap soran değil, hesap veren adil ve şeffaf bir yönetim anlayışımız olacak. İlimizin problemlerinin kısa sürede nasıl çözüme kavuşturulduğunu göstermek için, örnek alan değil, örnek alınan bir Karaman için, gelecek seçimler için değil; gelecek nesiller için çalışacağız.
Sevgili Kardeşlerim,
Sizlerin sevgisini, hoşnutluğunu, duasını kazanmak ve gurur kaynağınız olmak için Karaman Belediye Başkanlığı adaylığı  için huzurunuzdayım. AK Parti Teşkilatı olarak bu seçimlerden zaferle çıkabilecek inanca, cesarete, azme ve çalışkanlığa sahibiz. Çalmadığımız kapı, elini sıkmadığımız, halini hatırını sormadığımız, derdini dinlemediğimiz insan bırakmayacağız.  İnşaallah birlik ve beraberlik içinde İnançla, azimle ve karalılıkla çalışacağız.  AK Parti, milletin teveccühü ve takdirini kazanan hizmetleri sayesinde, Türkiye’nin bütün renklerinin bölgelerinin ve vatandaşlarının partisi olmuştur. Artık Türkiye’de her iki kişiden biri AK Partilidir. 

Kıymetli Arkadaşlarım,
Teşkilatın içinden, teşkilat terbiyesiyle büyüyerek bugünlere geldim. İçinizden biriyim, ben sizim, siz bensiniz, hepimiz biriz, biz birbirimizin kıymetini biliriz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin. İçiniz rahat olsun, değişim, gelişim ve umudun temsilcisi olarak, birlikte başaracağız. Karaman’a yapacak daha çok işimiz olduğunu biliyoruz. Gelin hep birlikte, Karamanımızı, olması gereken ve hak ettiği yere birlikte taşıyalım. Bu düşünce ve hayallerimizi  birlikte gerçekleştirmeye sizleri davet ediyorum.
Sevgili Kardeşlerim,
Siyaset başlı başına bir sorumluluk ve fedakarlıktır. Karaman’a Belediye başkan ve meclis üyesi aday adaylarının fazlalığı büyük bir zenginliktir, birlikten kuvvet doğar. Hepinize Türkiye ve Karaman sevdanızdan, Karaman’a hizmet sorumluluğunuzdan dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Allah hiçbirinizin eksikliğini göstermesin.
Sözlerimi bitirirken hepinizi sevgi ve hürmetlerimle ayrı ayrı selamlıyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun, gelecek günlerimiz ak ve aydınlık olsun, hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun. Her şey Karamanımız için,''dedi.


Karaman Belediye Başkan aday adayı Keramattin Özden'in konuşmasının tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.