MHP Karaman İl Başkanı Oktay Yılmaz, referandum kampanyası kapsamında konuştu. Yılmaz "Biz Başkanlığa değil, Cumhurbaşkanı hükümet sistemine evet diyoruz." dedi.

MHP Karaman İl Başkanı Oktay Yılmaz "Türkiye'nin tıkanan hükümet etme sistemi 16 Nisan'da açılmalıdır. Türk milletinin içine çekildiği fiili çıkmaz ve çarpıklık 16 Nisan’da tasfiye edilmelidir." dedi.

Yılmaz, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde yaptığı yapılacak tarihi nitelikli 16 Nisan anayasa referandumunun barışa, huzura, dirilişe, milli birlik ve beraberliğe vesile olması temennisinde bulundu.16 Nisan’da 18 maddelik anayasa değişikliğinin oylanacağını ve bunu bizzat millet iradesinin yapacağını belirten Oktay Yılmaz, milletin, geleceği hakkında bir karar vereceğini anlattı.

Yılmaz, milletin gelecek nesillere güvenli ve güçlü bir Türkiye bırakmak için sorumluluk üstleneceğini vurgulayarak, "Bugüne kadar, 1982 Anayasası'nın 100’ü aşkın maddesinde değişikliğe gidilmiştir. Bugüne kadar da tam 6 kez referandum gerçekleştirilmiştir. Bir yenisi daha önümüzdedir. Türkiye'nin tıkanan hükümet etme sistemi 16 Nisan'da açılmalıdır. Türk milletinin içine çekildiği fiili çıkmaz ve çarpıklık 16 Nisan’da tasfiye edilmelidir." diye konuştu.

Türkiye'nin mevcut hal ve şartlarda daha fazla mesafe alamayacağını, alsa bile ayakta kalamayacağını, istikrar ve istiklalinin kalıcı olamayacağını kaydeden Yılmaz, "İçinde bulunduğumuz geniş coğrafyaya bakınız. Komşu ülkelerin ağrılı, sancılı, kanlı tükenişine dikkat ediniz.

Etrafımız husumet çemberidir. Küresel komplo faal ve acımasızdır. Vahşi operasyonlar Türk-İslam alemini kavramış, üzerine kapaklanmıştır. Suriye felakete düşmüş, günden güne erimektedir. Terör örgütleri Suriye’ye iyice konuşlanmıştır. Türkiye'nin milli bekasını tehdit eden risk ve olumsuzluklarda tehlikeli artış ve tırmanışlar yaşanmaktadır.

Hayır diyen kardeşlerim sizlere sesleniyorum. Türkiye'nin şartlarını düşünün araştırın inceleyin, kararınızı gözden geçirin. Biliniz ki hayırda hayır yoktur, hayırdan vazgeçin, evette buluşun, beka için evet deyin. Biz şahsa değil, sisteme evet diyoruz. " ifadelerini kullandı.