AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. 

AK Parti Karaman Milletvekili ve 26’ncı Dönem Milletvekili Adayı Recep Konuk, seçim çalışmalarına devam ediyor. Recep Konuk, ilk olarak Karaman Belediyesi, Kent Konseyi Gençlik Meclisi tanışma ve kaynaşma toplantısına katıldı. AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk'a ziyaretlerinde AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, AK Parti Karaman eski Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca ve AK Parti Karaman İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri de eşlik etti.  Recep Konuk’a gençler büyük ilgi gösterdi. Burada gençlere seslenen Recep Konuk, ‘’Bakın ben, Karadağ’ın öbür tarafında kerpiç damlı bir evde doğdum.  Okuryazarlığı olmayan bir ana babanın çocuğu olarak, tüm yaşıtlarım gibi ne bilgisayar, ne televizyon görmedim. Yani ufkumuz sizin yaşınızda sizin ufkunuzun fersah fersah gerisindeydi. Ancak ilk fabrikayı 8-9 yaşında gördüm. Rahmetli babamla o fabrikaya pancar götürdüğümüzde gördüm ilk fabrikayı. Ondan sonra da hiç aklımdan çıkmadı. Pancar tarlasından Karadağ’a baktım fabrika hayal ettim. Karınca gibi çalışan insanları hayal ettim. O hayalleri hayata geçirdim ve 35 tane fabrika yaptım. Sizin abilerinizden ve ablalarınızdan yani sizin bir önceki neslinizden yaklaşık 10 bin evladımıza iş kapısı açtım.’’ dedi. 


Konuk Gençlere Tavsiyelerde Bulundu
Karaman Belediyesi, Kent Konseyi Gençlik Meclisi tanışma ve kaynaşma toplantısında gençlere taviyede bulunan Recep Konuk, ‘’İletişimde, ihtiyacınız olduğunda bilgiye erişimde, hiçbir engel yok. Ufkunuz ise bizim neslimize göre çok daha açık. Dünyayı bilen, dünyalı bir nesilsiniz. Becerileriniz ve kabiliyetlerinizin de bizim kuşaklarımıza göre çok üst düzeyde olduğunu biliyorum. Benim size naçizane tavsiyem hayal kurun ve hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin. Biz idare lambası ile büyüyen bir nesildik. Belki siz hiç görmediniz. Gaz yağı kullanan, cam muhafazasının içinde yanan fitille odayı aydınlatan iptidai aydınlatma aracı. Onun alevinin oynamasıyla oluşan gölgelerle oyun oynayan, kendi çizgi filmini kurgulayan, o gölgelerle hayal kuran bir nesildik biz. O hayaller olmasaydı emin olun o 35 fabrika da olmazdı.’’ dedi. 


Recep Konuk Hafta Sonunu Ayrancı’nın Köylerini Ziyaret Ederek Geçirdi
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, toplantı sonrasında Karaman’ın Ayrancı İlçesine geçti. Recep Konuk, hafta sonu Ayrancı ilçesinin bütün köylerini ziyaret ederek seçim çalışmalarını sürdürdü. Burada köylülere seslenen Konuk, ‘’Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yılını kutlamaya hazırlanıyoruz. Bu 92 yılda tamı tamına 63 hükümet kuruldu Türkiye’de. Bunlardan sadece 5 tanesi AK Parti hükümetiydi. AK Parti iktidara gelene kadar 57 hükümet görev yaptı. Bu ülkede taş taş üstüne koyan herkese duacıyız. Bu ülkede milletimizin bir derdine derman olan herkesi şükranla anıyoruz. Ancak ben size bana bu 92 yıldan başbakan sayın desem her halde sayacağınız isim 3’ü 5’i geçmez. Siyasetçiyi veya siyasi partileri ya da hükümetleri ne ile hatırlarsınız milletin hafızasında bıraktıkları izlerle. Kimi hizmet ehlidir, hep dua ile anılır. Kimi laf cambazıdır, siyasi nükteleriyle hatırlanır. Kimi de sadece çıkardıkları kavgalar, müsebbibi oldukları krizlerle hatırlanır. Geçmiş siyasileri bir kenara bırakıyorum. O muhasebeyi yapmak benim işim değil. Bizim işimiz değil. Bizim işimiz bugünle ve yarınla. 1 Kasım’da sandıkta sizin terazinizde tartılacak 18 tane parti ve 18 tane genel başkan var. Bunlardan 4 tanesi Mecliste gurubu olan yani Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi ve söz hakkı olan partiler ve genel başkanlar. Biz 13 yıldır eserlerimiz ve hizmetlerimizle huzurunuzdayız ve daha fazlasını yapmak için sizden yetki istiyoruz. Diğerlerinin bu millete hizmetini hatırlayanınız var mı? Ya da sizdeki hatıraları ne, size ne hatırlatıyorlar? Kişi 7’sinde neyse 70’inde de odur derler. Bunlar 7’sinde neydi ki 70’inde ne yapacaklar? Bunların Milletin hayrına bir kararda, icraatta imzaları var mı? Ağızlarından bir kere de milletin hayrına bir cümle çıktı mı? Onlar için yapıştıkları kendi koltukları mı daha mühim, milletimizin işleri mi? İktidar olanları milleti bir gece de yarı yarıya fukaralaştırıp, sanki müsebbibi kendisi değilmiş gibi hükümeti bırakıp kaçmadı mı? Diğerinin millet önünde sınava çıktığı tek işi bir kurumun genel müdürlüğü. O kadar yıl genel müdürlük yapmış emekli için, çalışan için yaptığı bir tane hayırla anılacak işini hatırlayan var mı? Diğerini zaten konuşmaya bile gerek yok, yüzünde güller açıyor ama arkasında ölüm saçıyor.’’ dedi. 


‘’Kamil odur ki dünyada bıraka eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser’’
AK Parti Karaman Milletvekili ve 26’ncı Dönem Milletvekili Adayı Recep Konuk, köy ziyaretleri esnasında, Hazreti Mevlana’nın; ‘’Kamil odur ki dünyada bıraka eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser’’ sözlerini hatırlatarak, ‘’Bunlarla ilgili varsa bir müspet hatıranız sandık 1 Kasım’da önünüzde olacak. Var mı arkalarında bıraktıkları bir eser, ülkenin hayrına Edirne’de de Kars’ta da olsa bir eser dikmişler mi? Oy verirken bunu soracağız kendimize? Bir siyasetçinin milleti için ne yapacağının veya yapabileceğinin cevabı bu sorulara verecek cevaplarla bellidir. Hazreti Mevlana diyor ki; Kamil odur ki dünyada bıraka eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Bunlar dünyaya eser bırakıyor, bırakıyor da kötü eserler bırakıyor, o nedenle bunların yerinde 1 Kasım’da yeller esecek, milletimiz bunları yele bırakıp sürüklenmelerini seyredecek. Siyasi hayatımızdan yel gibi geçip gidecekler.’’ dedi. 
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, ziyaret ettiği her köyde muhtarlarla ve köy halkıyla buluşarak vatandaşların taleplerini ve önerilerini dinleyerek not aldı.