AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, köy ziyaretlerini sürdürüyor. Recep Konuk Erenkavak, Özdemir, Aybastı, Boyalı, Çavuşpınar, Kürtderesi, Çakırbağ köyü olmak üzere 7 köyü ziyaret etti. Ayrıca Recep Konuk köy ziyaretleri arasında Karaman Kemal Kaynaş Stadyumu’nda oynan Karaman Belediyespor, Ereğlispor maçına giderek Karaman Belediyespor’ a destek verdi. Konuk’a köy ziyaretlerinde AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça ve AK Parti Karaman İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri de eşlik etti. Gerçekleştirilen ziyaretlerde milletvekili adayı Recep Konuk’a, yöre halkı yoğun ilgi gösterdi. Köy ziyaretlerinde köylülere hitap eden AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, ‘’ 1 Kasım 2015 yeni bir başlangıcın, 13 yıl önce çıkılan bir yolculuğun yenilenmiş ve tazelenmiş bir irade ile yeniden ve daha büyük adımlarla süreceği tarihtir. 1 Kasım hem ülkemiz hem Karaman için kısa süreli molanın bitip, hem ülkemizin hem Karaman’ın işlerine siyasetin kaybedilen zamanı da telafi edecek şekilde dört elle sarılacağı tarihtir. Üyesinden teşkilat mensuplarına, milletvekillerinden parti yönetimine kadar AK Parti olarak biz kurulduğumuz günkü heyecanımızı muhafaza ediyor, söyleyecek sözü yürünecek yolu olan bir siyasi heyet olarak ilk günkü gibi heyecanlı, ilk günkü gibi kararlı, ilk günkü kadar azimliyiz.  Hem Karaman’ın hem de ülkemizin siyasetten yegane beklentisi bugününün dünden, yarınının bugünden daha müreffeh, daha zengin, daha huzurlu olmasıdır. Millet sandıkta seçtiklerini kendisine efendilik yapması için seçmez. Makam mevki sahibi olsun diye de seçmez. Millet sandıkta oyunu kendisine en iyi hizmetkârlığı yapacak olana verir. Kendisi adına koşsun, koşuştursun milletin işlerini görsün diye siyasetçiye yetki verir. AK Kadrolar sandıkta verilen her oyun niçin verildiğini tam idrak ettiği için Türkiye 2002 yılına göre daha zengin, daha kudretlidir. Milli gelirini 10 bin doların üstüne çıkaran, ihracatını 5’e katlayan, sanayisinin gücüne güç katan Türkiye, altyapı yatırımlarını tamamlayan, duble yollarla, okullar, hastaneler, sosyal tesislerle donatılan Karaman durmayıp çalışan, işiyle konuşan AK Kadroların ülkemizin ve Karaman’ın bugününü dünden, yarınını bugünden daha müreffeh yapma gayretinin eseridir.’’ dedi.
‘’Hedefimiz, dünyada ve bölgesinde tarım alanında söz sahibi bir ülke olmaktır’’
Konuk çiftçilere AK Parti’nin 1 Kasım seçim beyannamesinde çiftçiler ve üreticilere yönelik yer alan konuları anlattı. Türkiye’nin AK Parti hükümetleri döneminde dünyanın yedinci büyük tarım ekonomisine sahip olduğunu ve yeni dönemde de tarım politikalarının başarıyla uygulanmaya devam edileceğini belirten Konuk, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da seçim beyannamemizde açıkladığı gibi yemde ve gübrede KDV’nin kaldırılacak olması önemli bir adımdır. Yine beyannamemizde tarım ve gıdaya yönelik yer alan konulardan kısaca bahsedecek olursak, genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek, işletme büyüklüğü 5 dekar altındaki meyve, sebze, süs bitkisi, ıtri-tıbbiaromatik bitki yetiştiriciliği yapan çiftçilere destekleme ödemesi yapılacak, çiftçilere seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi verilecek, yine maliyetleri düşürmek amacıyla seralara ticarethane elektrik fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyatı uygulanacak, sertifikalı üretim yöntemlerine önem verilecek, tarım sigortalarının kapsamı genişleterek yaygınlaştırılacak, arazilerini büyütmek isteyen ehil mirasçılara kredi imkânları sağlanacak, çiftçilerimizden arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekli tarım işletmeleri oluşturanlara özel destekler verilecek, süt ve et üretiminde sözleşmeli model geliştirilecek. ürünlerini lisanslı depolarda muhafaza eden üreticilere kira desteği sağlanacak. Bu ve daha birçok yeniliği beraberinde getirecek gelişmelerle hedefimiz, dünyada ve bölgesinde tarım alanında söz sahibi bir ülke olmaktır” dedi.
‘’Emeklilere yıllık 1200 lira ilave ödeme yapacağız’’
Emekli çiftçilere de seslenen AK Parti Karaman Milletvekili ve 26’ncı Dönem Milletvekili Adayı Recep Konuk, AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan emeklilere yıllık 1200 lira ilave ödeme yapılacağını belirterek, “7 Haziran öncesinde verilen söz ile maaşları bin liraya kadar olan emeklilerimize 100'er lira, bin 100 liraya kadar olanların maaşları ise bin 100'e tamamlanmıştı. Şimdi de bütün emeklilerin hepsine ayda 100, yılda bin 200 lira ilave ödeme yapılması planlanıyor. Yani emeklilerimize takribi durumuna göre bir veya bir buçuk maaş ölçeğinde yeni zam yapılmış olacak. Yine seçim beyannamemizde de belirtildiği gibi yüzde 15’ten yüzde 10’a indirilen Bağkur Sigortalısı olan esnafların emekli aylıklarından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi Kesintisi tamamen kaldırılacak. TOKİ eliyle emekliler uygun koşullarla konut sahibi yapılacak. Bunlar emekliler için gerçekleştirilmesi planlanan konulardan bazılarıdır” dedi.
‘’Karamanımız için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz’’
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk Karaman için çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek, ‘’7 Haziran sonrası halkımızın desteğiyle milletvekili olarak Karamanımız için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte AK Parti’yi yeniden tek başına iktidara taşımak için var gücümüzle çalışacak ülkemizin Yeni Türkiye inşasında kaldığı yerden devam etmesi için 1 Kasım seçimlerinden daha da güçlenerek çıkacağız.’’ dedi. 
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, ziyaret ettiği her köyün muhtarıyla ve köy halkıyla buluşarak vatandaşların taleplerini ve önerilerini dinleyerek not aldı.