AK Parti Karaman Milletvekilleri ve 26’ncı Dönem Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker, Karaman’da faaliyet gösteren Mermerci esnafı ile Madeni Tornacılar, Kaynakcılar ve Tamirciler Odasını ziyaret etti. Konuk ve Şeker, esnaf ziyaretleri sonrası Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde üniversiteli gençlerle buluşurken adayların gençlerle ilgili bir diğer adresi de Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Karaman İl Temsilciliği oldu. Daha sonra Karaman Protokol üyeleriyle birlikte Kemal Kaynaş Stadyumu’nda yenileme çalışmaları tamamlanan Tartan Pisti’nin açılışına da katılan Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker, protokol heyetiyle ve genç sporcularla pistte yürüyüş yaptı. Konuk ve Şeker akşam saatlerinde de Hacı Celal Mahallesi sakinleriyle buluştu. 

AK PARTİLİ ADAYLARIN ESNAF ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

AK Partili Adaylar Recep Konuk ve Recep Şeker, ilk olarak Mermerci esnafını ziyaret etti. Ziyarette yeni yerlerine taşınmak için kısa süre önce çözüme kavuşturdukları arsa tahsisine yönelik desteklerinden dolayı tüm yetkililere teşekkür eden esnaflar, farklı taleplerini de adaylara iletme fırsatı buldu. Arsa tahsisine ilişkin sorunun çözüme kavuşturulmasının ardından yeni mermerciler sitesinde alt yapı ve diğer konularda da çalışmaların en kısa sürede başlatılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Recep Konuk, mermercilerin mesleki faaliyetlerini daha rahat sürdürebilmesiyle çevre ve insan sağlığı yönünden de yaşanabilecek sorunların ortadan kaldırılacağını söyledi. Konuk ve Şeker, AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan esnafa yönelik vaatlerle ilgili olarak da konuştu. Recep Konuk, esnafa yönelik düşük faizli kredi uygulamalarının yeni dönemde de devam edeceğini ve ayrıca esnafa 30 bin Türk lirasına kadar faizsiz kredi desteği verilmesinin de planlandığını ifade ederken, Recep Şeker de basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından hesaplanan vergisinin alınmayacağını söyledi. Adaylar Konuk ve Şeker, mermercilerin ardından Madeni Tornacılar, Kaynakcılar ve Tamirciler Odası’nı da ziyaret ederek esnafların taleplerini dinledi.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN AK PARTİLİ ADAYLARA YOĞUN İLGİ

Recep Konuk ve Recep Şeker, esnaf ziyaretlerinin ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde üniversiteli gençlerle bir araya geldi. Burada gençlerle sohbet eden Konuk ve Şeker, AK Parti’nin yeni dönemde gençlere yönelik gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalardan da bahsetti. AK Parti’nin Cumhuriyet tarihinde en çok üniversite kuran iktidar olduğunu ifade eden Recep Konuk, Karaman’a üniversitenin kurulmasının da yine AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştiğini hatırlatarak  gençlere hak ettikleri bedensel, kültürel ve sanatsal ortamı daha kaliteli bir biçimde sağlayarak insanı merkeze alan kalkınma anlayışını devam ettireceklerini söyledi. Konuk ve Şeker kendilerine yoğun ilgi gösteren üniversiteli gençlerle sohbetinde, AK Parti olarak seçilme yaşını 18’e indireceklerini, sınırsız ve ücretsiz internet hizmeti vereceklerini, kendi işini kurmak isteyen gençlerin proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek ve yine kendi işini kurup geliştirmek isteyen gençlerin de 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteğinden yararlandırılacağını ve yeni iş kuracak gençlere 3 yıla kadar gelir vergisi muafiyeti sağlanacağını hatırlattı.

SEÇİM ÇALIŞMALARINA SPOR MOLASI

AK Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker, Kemal Kaynaş Stadyumu’nda yenileme çalışmaları tamamlanan Tartan Pisti’nin açılışına da katılarak Karaman protokol heyeti ve genç sporcularla birlikte yürüyüş yaptı. Adaylar yoğun geçen seçim çalışmaları sırasında spor yapma fırsatı da bulmuş oldu. Tartan Pisti açılışının ardından Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Karaman İl Temsilciliğini ziyaret eden Konuk ve Şeker burada da gençlerle bir araya gelerek sohbet etti.

HACI CELAL MAHALLESİ’NDEN AK PARTİLİ ADAYLARA DESTEK

Günün büyük bölümünü gençlere ayıran AK Partili Adaylar Recep Konuk ve Recep Şeker, akşam saatlerinde de mahalle toplantıları kapsamında Hacı Celal Mahallesi sakinleriyle buluştu. İlginin hayli fazla olduğu toplantıda adaylar, AK Parti’nin seçim beyannamesi ve Karaman için yapılacak çalışmalar hakkında kendilerini dinlemeye gelen vatandaşları bilgilendirirken mahalle sakinlerinden de destek sözü aldı.