Konuşmasına alkışlar arasında Başlayan Lütfi Elvan, diğer partilerin adaylarının bir araya gelip tokalaşamadığını, konuşamadığını belirterek adayları tek tek isimleriyle anons etti ve tanıttı. Elvan " Bizim takımımızı gördünüz ruhumuzu gördünüz biz AK Partiyiz " dedi.
Geceli gündüzlü çalıştıklarını ve Antalya'nın 20 yılda kat edeceği mesafeyi 10 yıla 5 yıla düşürmek için olağanüstü çübü sarf ettiklerini söyleyen Elvan, " Huzurunuza geldik 24 ayar projelerle Antalyalı vatandaşlarımızın huzuruna geldik, bizim iktidarımız mesafeleri kısaltan bir iktidardır, bizim iktidarımız insanımızı hızla ulaşacağı yere ulaştıran iktidardır, mega projeleri gerçekleştiren iktidardır, 150 yıllık hayali gerçekleştiren, Abdulhümit'in hayalini gerçekleştirin, denizin altından tünelle geçen iktidardır. Muhalefetin hayal dahi edemeyeceği projeleri gerçekleştiren iktidardır" dedi.
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Lütfi Elvan, salona baktığında pırıldayan gözler, samimiyet ve Antalya sevdası dolu bakışlar, Antalya'yı, vatanını, ülkesini, al bayrağını seven kardeşlerini gördüğünü ifade etti. Antalya'yı dünya kenti yapmak için dünya markası yapmak için yola çıktıklarını,otoyollarıyla hızlı trenleriyle ,havaalanlarıyla, bölünmüş yollarıyla akıllı kentiyle sulama projeleriyle Antalyayı dünyada parlayan yıldız yapmak için yola çıktıklarını anlattı.
TARIM SEKTÖRÜNDE TÜRKİYE 1'NCİSİ
Projelerini sektör sektör anlatan Lütfi Elvan, Tarıma öncelik verdi. Tarım sektörünün Antalya'nın en önemli sektörlerinden en stratejik sektörlerinden birisi olduğunu hatırlatan Elvan " Antalya'nın inanılmaz tarımsal bir potansiyeli var son 12 yılda tarıma verdiğimiz destek tam 6 kat arttı. Tohum üreten ihraç edenlerin oranı firma olarak Türkiye’deki tüm firmalardan daha fazla, tohumla uğraşan firmaların yüzde 51’i Antalya’da bulunuyor. Yine Antalya tarımsal ve bitkisel üretimde Türkiye’de 1. Sırada. Antalya'mızın böyle bir potansiyeli var, peki bu kadar büyük bir potansiyeli olan Antalya’ya ne yapacaksınız ne yaptınız diyeceksiniz. Antalya için en önemli projelerimizin başında baraj, gölet ve sulama tesisleri geliyor şu ana kadar çok sayıda proje tamamlandı şu anda devam eden gölet ve sulama projelerinin sayısı 21' dir. 66 adet gölet ve sulama projesi planladık bunları teker teker hayata geçireceğiz. Yine önem arz eden diğer konu dere ıslahı. Bunda da bugüne kadar çok sayıda deremizi ıslah ettik, özellikle taşkın ve korumalara yönelik olarak yapılan ve inşaat aşamasında olan 8 adet ıslah projemiz var. Planladığımız dere ıslahı proje sayısı 92' dir. Bu projelerin hepsi teker teker gerçekleştirilecek dolayısıyla Antalya tarımı şahlanacak çiftçimizin cebine daha çok para girecek damlama sulama, yağmurlama sistemlerimizle son teknolojileri Antalya’da uygulamaya koyacağız. Salma sulama yerine tamamen damla sulamaya geçilecek ve üretkenliği daha da artıracağız, maliyetlerimizi daha aşağı çekeceğiz" dedi.
ORGANİZE SANAYİ
Antalya için bir başka alanın ise sanayi sektörü olduğunu ifade eden Lütfi Elvan, sanayi alanında da son 12 yılda önemli gelişmeler olduğunun altını çizde. Elvan " Sadece Organize Sanayi Bölgesinde 3500 civarında işçi çalışırken bugün 10bin 500 vatandaş çalışıyor. Bizim için önem arz eden bir başka proje, özellikle Serik ve Manavgat arasında tarıma dayalı bir sanayi alanı oluşturmak istiyoruz . Bununla ilgili çalışmalar yeni dönemde başlayacak, yine Korkuteli ilçesine Mermer Organize Sanayi Bölgesi inşa edeceğiz." dedi.
TURİZM YATIRIMLARI
Antalya'nın ana sektörü olan ve büyük katkı sağlayan alanlardan bir diğerinin ise turizm sektörü olduğuna işaret eden Elvan, turizm alanında da çok önemli çalışmalarının olduğunu ve bunların başında kruvaziyer limanlarının geldiğini söyledi . Elvan " Lara'ya , Demre’ye, ihtiyaç halinde başka ilçelere kruvaziyer limanlar inşa edeceğiz. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Diğer taraftan yat limanı Antalya için olmazsa olmazların başında geliyor. 2750 yat bağlama kapasitesi var, Muratpaşa'da Altınportakal yat limanını inşa edeceğiz, yine Manavgat'ta bir başka yat limanı inşa edeceğiz, bakanlığımız da çalışıyor, diğer ilçelerde de yat limanı ihtiyacımız olursa onları da tek tek gerçekleştireceğiz." diye konuştu.
SAĞLIK SEKTÖRÜ
Antalya'da 1000 yataklı şehir hastanesi inşa edeceklerini ve Avrupa ülkelerinde vatandaşların sağlık alanında yaşadıkları sıkıntıları Antalya için fırsata çevirebileceklerini söyledi. Batıda sağlık hizmetlerinden yararlanmanın lüks olmaya başladığını söyleyen Lütfi Elvan " Avrupa'da bizim vatandaşlarımız gibi sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorlar o sebeple Antalya'yı önemli bir sağlık merkezi, fuar ve kongre merkezi yapmak istiyoruz. Bunu daha da geliştirei uluslararası boyutlara taşıyacağız. " dedi.