Antalya'yı hızlı tren kenti yapmaya kararlı olduklarını belirten Elvan, iki ayrı hat üzerinde çalışıldığını söyledi. Elvan, THY'NİN Ankara - Antalya arasında doğrudan uçuşlara başlayacağını müjdeledi, Antalya - Alanya Otoyolu ihalesine bu yıl çıkılacağını belirtti. Elvan "Bugünkü ana muhalefetin hesap kitap bilmeyen bir yaklaşım içerisinde halka bol vaatler vererek, halkı kandırma yoluna gitme yönünde çabaları oluyor" dedi.

Elvan, Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Antalya 25. Dönem Milletvekili Adayları Tanıtımı Toplantısı"nda, Torosların çocuğu olduğunu, bugüne kadar Torosların diğer yanında verdiği hizmeti, şimdi de tüm Toroslar'da hep birlikte vereceklerini söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nun "Toroslar için ne gerekiyorsa yapın" dediğini ifade eden Elvan, "Antalya'yı şantiyeye dönüştüreceğiz. Antalya'yı dünyaya örnek, marka bir şehir yapacağız" diye konuştu.

Elvan, AK Parti'nin laf değil, iş ürettiğini, bunun örneklerinin 12 yıllık iktidarlarında yaptıkları hizmetlerden görülebileceğini belirtti. 2002 yılında devletle milleti kavuşturma yolunda kutlu bir yola çıktıklarının altını çizen Elvan, Türkiye'nin dört bir yanında yol, köprü ve fabrikalar yaptıklarını kaydetti.

"Son 12 yılda 15 milyar liralık kamu yatırımı gerçekleştirdik" diyen Elvan, şöyle devam etti:

"Bir aileye nasıl ki ateş topu düştüğünde tarumar olur, huzur kalmazdı, o ailenin bireyleri yarın ne yapacağını bilmez, AK Parti'den önce işte Türkiye o konumdaydı. İnsanlar bir kuru ekmeğin hesabını yapıyordu. Aylarca Bakanlar Kurulu toplanamıyordu. Kriz üstüne krizle karşı karşıya kalıyordu. 1990'lı yılların başından 2001-2002'ye kadar olan dönemde dünyanın hiçbir ülkesinde kriz olmamıştır. Hiçbir bölgesinde kriz yaşanmamış. Ona rağmen Türkiye'de 1994, 1999 ve 2001 yılında üst üste krizler yaşandı. Niye yaşandı bu krizler? O boş vaatler yüzünden ülkemiz bu konuma geldi. Biri dedi ki 'Ben çiftçiye 5 lira vereceğim.' Diğer parti dedi ki 'Ben 15 lira vereceğim'. Bir başka kişi de 'Ben her bir aileye iki anahtar veriyorum' dedi. Hesap kitap yapmadan, ülkenin gelirine giderine bakmadan boş vaatlerle ülkeyi yönetmeye çalıştılar. Bugünkü ana muhalefetin hesap kitap bilmeyen bir yaklaşım içerisinde halka bol vaatler vererek, halkı kandırma yoluna gitme yönünde çabaları oluyor ama halkımız bunları biliyor."

Halkın o dönemleri yaşadığını, bundan sonra yaşamak istemediğini vurgulayan Elvan, 1965 yılından iktidar oldukları tarihe kadar geçen aşağı yukarı 38 yılda bir hükümetin ortalama ömrünün bir yıl 4 ayda kaldığına dikkati çekti. Elvan, özellikle 1990-2000'li yıllarda bir yıldan daha az sürede hükümetlerin başta bulunduklarının görüldüklerini belirtti.

- "Hem dışarıdaki mihraklar hem de içerideki yandaşları rahatsız oluyor"

Elvan, koalisyon hükümetleri döneminde bir yol projesine başlanıldığını ancak daha o yolun projesi bitmeden hükümetin iktidardan düştüğünü dile getirerek, koalisyon hükümetlerinin Türkiye'ye çok büyük tahribat yaptığını ifade etti.

AK Parti iktidarlarıyla ülkenin istikrara kavuştuğunu vurgulayan Elvan, "Türkiye'de güçlü bir istikrar var. O günleri bir daha yaşamak istemiyoruz. O günleri halkımız bir daha yaşamak istemiyor. Ardı ardına devasa projeleri yürütüyoruz. Büyük, mega projeleri hayata geçiriyoruz. Projelerimizden hem dışarıdaki bazı mihraklar hem de içerideki yandaşları rahatsız oluyor. Bu ülkede, devleti yatırım yaptığı zaman rahatsız olan kesimler var. Böyle bir anlayış olabilir mi?" dedi.

Elvan, Türkiye'nin çevresinin bir ateş topu durumunda bulunduğunu kaydederek, buna rağmen istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiklerini anlattı.

Bunun ancak AK Parti sayesinde olabildiğini ifade eden Elvan, şöyle konuştu:

"Hiç kimseden korkmuyoruz. Bir birilerinin dediği gibi 'Şapkamı alır giderim' demiyoruz. 12 yıldan beri demokrasi için mücadele ediyoruz. Milli iradenin hakim olabilmesi için mücadele ettik. Bu mücadelemiz devam edecek. Türkiye'nin güçlenmesine ve büyümesine yönelik mücadelemiz kesintisiz devam edecek. İnşallah bu istikrarı ülkede sürdüreceğiz. Daha da güçlendireceğiz, daha da büyüteceğiz."

- Konya-Antalya arası 2 saate düşecek

Antalya'nın inanılmaz bir potansiyeli bulunduğunu, bunu daha güçlü konuma getireceklerine işaret eden Elvan, Antalya ile Burdur'un arasının kısalacağını, Muğla ile olan bölünmüş yoldaki eksiği tamamlayacaklarını, Antalya-Mersin arasını bölünmüş yolla bağlayacaklarını kaydetti.

Elvan, Konya ile Antalya'yı Beyşehir üzerinden bağlayacaklarını dile getirerek, iki şehrin arasının 2 saate düşeceğini belirtti. Antalya ile Eskişehir arasında hızlı tren yapımının yetişirse2015, yetişmezse 2016'da başlayacağını bildiren Elvan, Antalya'nın batı kısmına havaalanı yapılması için de kapsamlı bir çalışma yürütüleceğini anlattı.

Elvan, “2-3 hafta önce Karaman'ın Türkiye'nin ilk akıllı kenti olduğunun altını çizerek, ikinci akıllı kentin de Antalya olacağını belirtti. Antalya'yı layık olduğu yere getireceklerini ifade eden Elvan, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmamasını istedi.Antalya'yı Türkiye'nin ikinci akıllı kenti yapacağız” dedi.