Bu sabah TV 8 de yayınlanan Erkan Tan ile Başkentten programına canlı yayın konuğu olarak katılan Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, muhalefet temsilcilerinin dünya gündemini iyi takip edemediklerini, ülke insanını da bu sebeple birçok konuda yanılttıklarını dile getirdi.

Canlı olarak yayınlanan programda, izleyicilerden gelen sorulara yanıt veren Elvan, TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan Memur Sendikalarının Toplu Sözleşme yapma hususlarını düzenleyen kanun tasarısı hakkında da açıklayıcı bilgiler verdi.  Muhalefet ve Sendika temsilcilerinin konu hakkında ileri sürdükleri argümanların doğru olmadığını dile getiren Elvan, başta AB ülkeleri olmak üzere diğer ülkelerdeki uygulamaların bu kişilerin iddia ettikleri gibi olmadığını söyledi. Genellikle işçi sendikaları ile memur sendikalarının karıştırıldığını belirten Elvan, muhalefet temsilcilerine ve konuyu bu manada kamuoyuna taşıyanlara dünyadaki uygulamaların nasıl olduğunu öğrenmeleri ve gelişen dünya gündemini iyi takip etmeleri konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.
İdeolojik tartışmaların ötesinde ülkemizin daha çok gelişmesi ve büyümesi adına yapılması gerekenler konusunda yoğunlaşmamız gerektiğine vurgu yapan Elvan, milletimizin tercihlerinin ve taleplerinin de bu manada değerlendirildiğini, AK Parti hükümetinin de sözkonusu taleplere kulak verdiği için 3 dönemdir iktidarda olduğunu sözlerine ekledi.