Karaman’daki çalışmalarına hız kesmeden devam eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu başkanı Lütfi Elvan, Karaman’da devam eden başta altyapı çalışmaları olmak üzere yürütülen tüm faaliyetleri çok yakından takip ettiğini ifade etti.

Gündüz AK Parti teşkilat mensupları ile sivil toplum örgütlerini, basın ve yayın kuruluşu temsilcilerini, sanayici ve işadamları ile esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek onlarla hasbihal eden, sorunlarını dinleyen Elvan, katıldığı iftar programları ile de Ramazanın manevi atmosferini Karaman’da dolu dolu yaşadığını dile getirdi.
Önceki gün şehir merkezinde bulunan belediye işhanındaki esnaf ve vatandaşlar ile beraber olan Elvan, ardından sulama birliği, eczacılar odası ve hizmet-iş sendikasını ziyaret etti.
Karaman’da faaliyet gösteren basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ilede her fırsatta birarada olan, onların sorun ve taleplerini dinleyen Elvan, bu kapsamda Genç TV- Radyo ile Direniş gazetesi ve Karamanın sesi  internet portalını da ziyaret etti. Antrenman sezonunu açan Karaman Belediye sporun çalışmalarını da bir müddet takip eden Elvan, Mersin bölgesi grubuna dahil edilen Karaman Belediyespor’un Konya bölgesine alınması için  Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ı aradı.

OSB’de faaliyet gösteren Anı ve Şimşek Bisküvi fabrikalarını da gezen Elvan, Şimşek Bisküvi'nin Türkiye’de bir ilk olan yeni ve modern fabrikasını da inceledi. İl Özel idaresi ile Karaman Belediyesinin merkez köy ve mahalle muhtarları için verdiği iftar programına katılan Elvan, gündüz  programlarının yoğunluğundan dolayı inceleme fırsatı bulamadığı altyapı ve yol çalışmalarını da gece sahur vaktine kadar tüm şehri adım adım dolaşarak incelediğini ifade etti ve 24 saatlik zaman diliminin kendisine yetmediğini dile getirdi. 


LÜTFİ ELVAN GENÇLİĞİN SESİ RADYO TV’Yİ ZİYARET ETTİ


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Karaman Milletvekili Lütfi Elvan Ramazan ayı boyunca Karaman'da bulunarak halkı esnafı ve Stk.ları ziyaret etti. Neredeyse gün boyu ziyaretlerde bulunan Elvan iftardan sonrada çeşitli temaslarda bulunarak meclis tatilinin neredeyse tamamını seçim bölgesinde ve hemşerileriyle geçirdi.
Perşembe gününe erken başlayan Milletvekilimiz Elvan, esnaf ziyaretlerinde bulunduktan sonra Karaman'ın güzide basın kuruluşlarından Gençliğin Sesi Radyo Televizyonunu ziyaret etti. Elvan'a Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, Ertuğrul Çalışkan ve yöneticiler eşlik ederken, GSRT imtiyaz Sahibi Özgür Şenuysal ve GSRT Genel Koordinatörü Ferhat Koç karşıladılar. 

Radyo ve Televizyonun durumu hakkında bilgi alan Elvan, günümüzde görsel ve sesli basının en etkili yayın olduğunu belirterek; "İlimize bir Ulusal kanal şart, Karaman'ı dünyaya tanıtacak ve şehrimize büyük katkılar sağlayacak uydu yayın yapan bir televizyonun Karaman'ın tanıtımına büyük katkılar sağlayacağı kesin." diyerek görsel ve sesli basının önemine vurgu yaptı. 

Elvan'ın ziyaretine teşekkür eden GSRT yetkilileri Özgür Şenuysal ve Ferhat Koç kısıtlı imkanlara rağmen 19 yıldır yayın hayatını sürdüren Genç Tv ve Genç Fm'in ellerinden geldiğince objektif ve ilkeli yayın anlayışını koruduklarını belirterek Televizyon ve Radyonun yayın yaptığı stüdyoları gezdirdiler. Karaman'da yerel basının sıkıntılarına da değinen Ferhat Koç "Şuanda aktif yayını olan 2 televizyon ve 3 radyo bulunuyor. Bizlerde elimizde bulunan çok değerli lisans haklarımızı kaybetmemek adına yayın yapma gayretindeyiz. Amacımız Karaman'a ve Karamanlıya basının sadece yazılı basın olmadığını unutturmamak." dedi. GSRT imtiyaz sahibi Özgür Şenuysal'da; "Biz yayın ilkelerimiz ve duruşumuz gereği muhafazakâr yayın yaparak 5 vakit ezan sesini bu radyoda duyuruyoruz. Her kesime aynı mesafedeyiz. Sayın Vekilimize nazik ziyareti ve bizi unutmadığı için çok teşekkür ediyoruz." dedi. 
Televizyonun yayın akışını ve Radyoyu da ziyaret eden Elvan GSRT'ye yayın hayatında başarılar dileyerek beraberindeki heyetle birlikte Genç Radyo TV'den ayrıldı.