Karaman’da geçtiğimiz seçimlerde teşkilat olarak koordineli çalıştıklarını ifade eden Ünüvar, ‘’Haziran ayında gerçekleşen seçimlerde Karaman merkezde ve ilçelerde teşkilatımız üyesi arkadaşlarımızın çalışması oldukça güzeldi. Beklentinin altında geri dönüş alınan bölgelerde gerekli çalışmalar tamamlandı. Bu bölgeler başta olmak üzere çalışmalarımızı tüm il genelinde süratle başlatıyoruz.’’ Dedi.

Seçimlerde sandık kurullarının önemine dikkat çeken merkez ilçe başkanı Mahmut Ünüvar şöyle devam etti; ‘’Yurt genelinde gerçekleşen olaylara baktığımızda seçimlerde sandık güvenliğinin en önemli husus olduğunu görüyoruz. O bakımdan merkez ilçe teşkilatı olarak sandık kurulunun oluşturulmasında hassasiyetle davranıyoruz. Ayrıca okul sorumlulukları vereceğimiz arkadaşlarımızı özellikle yönetim kadrosundan seçerek oluşması muhtemel kayıpların önüne geçmeyi hedefliyoruz.’’

Haziran ayı genel seçimlerinde Karaman’da ortaya çıkan sonuç üzerinde o günden bu yana çalıştıklarını ifade eden Ünüvar, ‘’Vatandaşımızın desteğine sonsuz teşekkür ederek, daha fazla kitlenin teveccühüne talip olduğumuzu anlatmaya çalışacağız. Ortaya çıkan tabloyu objektif bir şekilde okuduk ve propaganda faaliyetlerine bu okumadan çıkan sonuca göre yön vereceğiz. Öte yandan gerek doğu bölgelerimiz gerekse ülke genelinde cereyan eden hadiseler, seçimlerin Haziran ayındaki gibi geçmeyeceğinin açık işaretidir.

Bölücü hainlerin her geçen gün iyice zıvanadan çıkan ve devlete meydan okuyan açıklamalarına karşı hiçbir yaptırım uygulanmayışı elbette vatandaşımızın gözünden kaçmıyor. Diğer yandan Şehit düşen kardeşine ağlayan ve ağlamaklı bir şekilde serzenişte bulunan bir yarbay hakkında soruşturma başlatan zihniyet, elbette gönüllerde derin yaraların açılmasına neden oldu. Gelişen terör olayları Milliyetçi Hareket Partisi’nin yıllardır sürdürdüğü politikasında ne kadar haklı olduğunun bir göstergesi olduğundan, vatandaşımızın siyasi bakışında değişiklik olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz.

Yıllardır, ellerine şehit kanı bulaşanlarla masaya oturulamayacağı, müzakere edilemeyeceği gerçeğini savunan MHP, bundan 944 Yıl önce Ağustos ayında Sultan Alparslan’ın Bizans ordusunu Malazgirt’e gömüp, Anadolu’ya ‘Vatan’ mührünü vurduğu gibi ülke kapılarını fitneye kapatacaktır. Tarihten aldığı ilham, Atalarından aldığı güçle Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde bulunduğumuz kaos ortamından ülkeyi çıkartabilecek şuura sahip tek güçtür. Ülkücüler tarihinde hiçbir zaman milletine gitmekten korkmamıştır, hazırız, sahadayız’’ dedi.