Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Ali Pınarbaşı , bir otelde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında mal varlığını açıkladı. 
Açlış konuşması yapan MHP İl Başkanı  İsmet İlmi  Hatipoğlu;’’ Yaklaşık üç buçuk ay gibi bir süredir, Karaman’da seçim dönemine girilmiştir. Resmi takvim olarak 2014 yılının 1.ayının biri ile başlamıştır ve yaklaşık 50 saat bir süre kalmıştır. Bu süre içerisinde öncelikle ifade ederim ki Karaman’da siyasi ahlakı, siyasi etiği, siyasi olgunluğu Milliyetçi Hareket Partisi olarak en üst seviyede tutmaya gayret ettik. Diğer siyasi partilerinde bu gayret içerisinde olduklarını gözlemlediğim bir durum gelişmiştir. İnşallah bu geri kalan süre içerisinde de bu uygun zemin Türkiye’ye örnek olmak üzere devam eder. Değerli Basın Mensupları; Milliyetçi Hareket Partisi Karaman’da geçmiş dönemlerde almış olduu oylarla göz önüne getirildiğinde, bu seçimde Milliyetçi Hareket Partisinin ipi göğüsleyeceği yapılan bütün kamuoyu araştırmalarının gerçeğinin 30 Mart akşamı saat 6’da ortaya çıkacağını bilmektedir. Mal varlığı açıklanırken diğer siyasi parti kuruluşlarından da aynı hassasiyete önem vermelerine de değinen İl Başkanı Değerli Basın Mensupları; Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu süreçte vermiş olduğunuz desteklerden gayretlerden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve seygiyle selamlıyorum.’’dedi.
Ardından konuşan Başkan Adayı Pınarbaşı;’’ Hepiniz düzenlemiş olduğumuz kahvaltımıza hoşgeldiniz. Uzun bir seçim maratonunun son iki günü içerisindeyiz. Allah’a şükür kavgasız, belasız, sıkıntısız bir dönem geçirdik. İnşallah önümüzde ki iki günüde aynı sukünet ve aynı rahatlık içerisinde geçirir ve Pazar gününe hayırlı bir seçimi icra ederiz.’’dedi.

İşte MHP Belediye Başkan Adayı  Ali Pınarbaşı’nın Mal Varlığı Listesi:
1- Say Bahçelievler Kooperatifinde annesinin ikamet ettiği bir daire
2- Borsa Kooperatif evlerinde şu anda kendisinin ikamet ettiği bir daire
3- Valide Sultan Mahallesi’nde kızının ikamet ettiği bir daire
4- Konya ili Yazır Mahallesi’nde kızının ikamet ettiği 1+1 apart daire
5- İzmir Karabağlar semtinde 100 m2 bir dükkan
6- Çeşme de Günkent sitesinde bir adet yazlık daire
7- Yollarbaşı köyünde 25.000 m2 Elma bahçesi
8- Siyahser Mahallesi’nde 17.000 m2 Elma bahçesi (arsa)
9- Eşine ait bir dükkan
10- Yollarbaşı Kasabası’nda babasından intikal eden 1/8 hisseiştirak halinde bulunduğu maliki 15 tarla
11- 1 adet 1997 model Mercedes marka otomobil
12- 1 adet Massey Ferguson marka traktör ve ekipmanları.