Ak Parti Karaman Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Abdullatif Hıdır son günlerde şahsına yönelik yürütüldüğünü iddia ettiği iftara,  haksız söylem ve yapılan spekülatif habere cevap verdi;

''İspatta zafiyet varsa müfteridirler''

Hıdır'ın sitemize yaptığı basın açıklamasında;

''12 Kasım 2013 tarihinde Karaman’da bir internet portalinde  Konya-Selçuklu Belediye’si sınırları dahilinde 02 Şubat 2004 tarihinde gerçekleşen Zümrüt apartmanı faciası ile anılan ve 92 kişinin hayatını kaybetmesi,30 kişinin yaralanması ile sonuçlanan bir apartman çökmesi olayına yapılan maksatlı vurgu, hepimizin malumudur. Söz konusu olay ile sözüm ona tadilat projesinin tarafımca onaylandığından hareketle, hakkımda bir karalama kampanyası başlatılarak toplum nezdinde şahsımı küçük düşürmek arzulanmıştır. 
Bu durum tamamen asılsız yalan ve maksatlı bir yayındır!
Adalet ve Kalkınma Partisi Karaman Belediye Başkan aday adayı olmamızdan sonra Karaman halkımızın bize olan teveccühünü gören kimi çevrelerce, bu tür asılsız yayınlar ile önümüz kesilmek istenmektedir. Söz konusu binanın çöktüğü tarihte Konya Selçuklu Belediye’sinden ayrılmış, Muğla-Marmaris’te serbest mimarlık yapıyordum. Tadilat projesinin onaylandığı tarih olan 28 Aralık 1998 tarihinde ise askerden henüz dönmüş, Selçuklu Belediyesi İmar Müdürü değildim. Binanın çökmesine sebebiyet veren tadilat projesinin onaylama işlemi bizim dışımızda gerçekleştirilmiştir. Tadilat projesinin onayı ile ilgili konu mahkeme edilmiş ve müteselsil olarak imzası olan amir ve memurlar hakkında yasal soruşturma yapılarak mahkeme sonuçlanmıştır. Bu soruşturma noktasında şahsımın bırakın yargılanmayı, mahkemeye dinleyici olarak dahi çağrılmadım. Benim imar müdürü sıfatı ile onayım, adı geçen binanın sadece 1994 yılındaki ilk yapı ruhsatına müracaatlarında bulunmaktadır. Benim onayımla ilgili, mahkeme yasal kovuşturma yapmayı gerektirecek her hangi bir durum görmemiştir. Mahkemece dava edilen ve suçlu bulunan konu sadece 1998 yılında yapılan tadilat projesi ile ilgilidir.
Yapılan spekülatif haber, farklı tarihlerde yapılan inşaatın başlangıcı için verilen onay ile, hatalı tadilat için verilen onayı makasla kırpıp, kendilerinin kirli amaçları doğrultusunda birleştirerek, çok farklı anlamlar çıkarmak için yapılmıştır. 
Bu maksatla 92 masum kardeşimizin kanları ve canları üzerinden siyaset yapmak, politika üretilmesi istenmektedir. Bu yaklaşım çok iğrenç ve mide bulandırıcıdır. Maalesef her seçim döneminde bu tür iftiralarla, çamur at izi kalsın politikası yapılmaktadır. Bu politika, olayları olduğundan farklı göstererek bazı çevrelerce siyasi rant elde etmek üzere kurulmuş senaryolardır. 
Bunların; perde önündeki ve perde arkasındaki oyuncu ve senaryo yazarları, tarafımızca çok iyi bilinmektedir. Bunun için de gerekli yerlere gerekli yasal girişimler yapılacak ve yasal haklarımızı sonuna kadar kullanılacaktır. Karaman’lı hemşerilerimizin de, olayı doğru anlamaları adına bu açıklamayı yapma lüzumu hasıl olmuştur.
Bu asılsız açıklamayı düzenleyen ve yayınlayan müddeiler iddia ettiği şeyleri ispat ile mükelleftirler. İspatta zafiyet varsa müfteridirler!''Dedi.