28 Aralık’ta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in ve Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımı ile gerçekleştirilen 5. Olağan İl Kongresinde İl Başkanlığına seçilen Nazmi Ünlü, kendisinden teşkilatçılık adına önemli deneyimler ve bilgiler ediğini dile getirdiği Kerim Dereli’den başkanlık bayrağını teslim aldı.

Başkan Ünlü, ağır bir sorumluluğun altına girdiklerini ve bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerini dile getirdi. Başkan Ünlü, “Allah bu yeni görevimizde bizlere mahcubiyet yaşatmadan hakkıyla ifa etmeyi nasip etsin. Yeni Türkiye’nin inşasında büyük ve ağır bir sorumluluk üsteledik. Ancak ortak akıl ile güçlerimizi birleştirerek, ekip ruhuyla bütün hemşerilerimize hizmet etmek istiyoruz. Hep birlikte bu işin altından kalkacağız” dedi.  Başkan Ünlü, İl Başkanlığı hayatından sonra da yeni başarılara imza atmasını temenni ettiği Kerim Dereli’ye teşekkür etti.

Kerim Dereli, Başkan Ünlü’nün kendisi hakkında yaptığı konuşma esnasında duygulandı ve gözyaşlarını tutamadı. Kerim Dereli, “Yeni başkanımız Nazmi abimi tebrik ediyorum. İnşallah yeni başkanımızla birlikte Karaman daha iyi noktalara gelecek. Biz koltuk sevdalısı insanlar değiliz. Dostluğumuz, muhabbetimiz ve çalışmalarımız devam edecek. Biz büyük bir aileyiz. Her geçen gün daha da güçlenerek emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan ünlü İl Başkanlığı Teşkilatındaki isimleri tanıttı. Son olarak 3 yıl boyunca AK Parti Karaman İl Başkanlığı görevini yürüten Kerim Dereli için hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi.

Devir teslim töreninde Başkan Ünlü’ye çeşitli hediyeler takdim edildi.

ADEM DEMİREL