Karaman halkının gösterdiği teveccühten memnun kaldığını belirten Ural, ‘’Milli iradenin kararına saygılıyım’’ dedi. İlle de milletvekili olmak veya her şeye rağmen seçilmek gibi bir isteğinin hiçbir zaman olmadığını söyleyen MHP Karaman 1. Sıra adayı Mehmet Ural ‘’Yola çıkarken Hayırlı ise olsun diyerek çıktım. Karamanlının takdirinin sorgulamadan sonuçtan çıkarılacak siyasi dersi aldık.’’ Dedi. Şahsı adına içinde kimseye bir kırgınlığı olmadığını söyleyen Mehmet Ural, sözlerini şöyle sürdürdü;
‘’Görevim nedeniyle uzun zaman ayrı kaldığım Karaman’a ilk geldiğim günden itibaren hemşerilerimin takdire şayan desteği ve genel merkezimizin teveccühü ile aday gösterildim. Çalışmalarım esnasında köy, kasaba, ilçe ve merkezde her hemşerime dokunmaya, derdini dinlemeye, elini sıkmaya çalıştım. Vaktin vefa gösterdiği ölçüde bazen sofralarına oturdum, bazen düğünlerinde bulundum. Sevgili hemşerilerimin, dava arkadaşlarımın, teşkilatımın, gönül dostlarının maddi manevi desteklerini ve dualarını aldım.
Bu süreçte üzerimde emeği bulunan tüm hemşerilerimden ve dava arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini rica ederim. Bizim yapmaya çalıştığımız Karaman’ın bu zor süreçte bir öz evladı tarafından sahiplenilmesi noktasında şahsıma verilen görevi layıkıyla yerine getirmekti. Hak’tan hakikatten, hukuktan, ahlaktan ve siyasi etikten uzaklaşmadan teşkilatımın ve hemşerilerimin üstün fedakârlığı ile bunu yapmaya çalıştım. Mutlaka farkında olmadan, bilmeden kırdığımız olmuştur, kardeşlerim Haklarını helal etsinler.
Bu noktada özellikle bana inanan, destek ve dua gönderen hemşerilerime, İl başkanım ve yönetimine, merkez ilçe başkanım ve yönetimine, MYK üyemiz Ali Güler’e, ülkü ocakları başkanım ve yönetimine, il genel ve belediye meclis üyelerime, ayrancı belediye başkanıma, dava arkadaşlarıma, değerli bacılarıma, ülkü ve ilke sahibi genç bozkurtlara sağladıkları sinerjiden dolayı teşekkür ediyorum. Ben hepsinden razıyım Allah’ta razı olsun.’’ Dedi.