Kısa adı İLKSAN olan İlkokul Öğretmenleri Sağlık Ve Sosyal Yardım Sandığı seçimlerinin hayati öneme haiz olduğunu bildiren Şube Başkanı Özdemir: “Üyelerinin kara günde yanında bulunsun, emekliliğinde huzurlu olsun, küçük birikimlerinden kazanç elde etsin diye kurulan İLKSAN aradan geçen onca yıla rağmen umutları boşa çıkarmıştır. İLKSAN 1996 yılından önce yönetenler sandığımızın içini boşaltıp sıfır kasa ile teslim etmişler ve daha sonra da yargı önünde hesap vermişlerdir. Bu tarihte yönetim yapısı değişmiş ancak 1996 yılından bu yana yöneten ekip ise en hafif ifadesiyle sandığımızı çok kötü yönetmişlerdir. 16 yıllık bu süreçte bütün başarısızlıklarını ‘enkaz devraldık’ diyerek gizlemeye çalışmaktadırlar. Sandıkta bulunan para ile övünenler bu miktarın son 4 yılda sandığa giren paradan daha az olduğunu söyleyememektedirler.

Hiç bir demokratik yönetimde görülmeyen zorunlu üyelik yöntemiyle her üyeden ortalama 30 TL aidat kesen, 275 bin üyeden yıllık 99 milyon TL’nin üzerinde aidat geliri olan İLKSAN’ın taşınır taşınmaz dahil toplam değeri 438 milyon TL’yi ancak bulmaktadır. Sandıktan en iyimser rakamla hak sahiplerinin en az 2.5 milyar TL alacağı bulunmaktadır. Açık maalesef 2 milyar TL yi aşmıştır. 
Ayrıca İLKSAN’da bazı rakamlar sürekli artmaktadır. Mesela hiç zam yapmıyoruz dedikleri halde yönetim kurulu masrafları artmıştır; 7 kişilik yönetim kuruluna 2011 yılında ücret, harcırah,  oturum ücreti ve yolluk olarak 409 bin TL ödenmiştir ki bu rakam kişi başı 58,472 TL’ye tekabül etmektedir. Bir yılda üç kişilik denetleme kuruluna 116,955 bin TL ödenmiştir. Öğretmen veya bakanlık personeli oldukları için maaşlarının yanında kişi başı yıllık aldıkları: 38,985 TL’yi bulmuştur. Temsil, tören maliyetleri 12 kat artmış, adeta uçmuştur. 
İLKSAN’ın kötü yönetimine daha pek çok örnek verilebilir. Bu kötü yönetim neticesinde İlksan umutları boşa çıkarmış, şaibelerin adresi olmuştur.
Üyelerin hiçbir hak kaybına uğratılmadan zorunlu üyelikten ayrılmaları için çalışacaklarını belirten Yunus ÖZDEMİR: “Seçilecek yeni delegelerimizle; İLKSAN’daki yolsuzluklar, usulsüzlükler gün yüzüne çıkarılmakla yetinilmeyecek aynı zamanda yolsuzluğa bulaşmış yöneticilerin yargılanmaları sağlanacaktır. Zorunlu üyeliğin kaldırılması için İLKSAN Genel Kurulunda karar alınacak, üyeler hiçbir hak kaybına uğratılmadan zorunlu üyelikten ayrılmalarının yolu açılacaktır. İLKSAN’ı adım adım feshe götürecek yasal düzenleme yapılmasının mücadelesi verilecek ve İLKSAN emin ellerle tasfiye edilecektir.” Dedi. Ayrıca Kazımkarabekir İlçe Adayı Ali Çelik’e, Ermenek İlçe Adayı Fikret Çelik’e, Sarıveliler İlçe Adayı Mehmet Öztürk’e, Başyayla İlçe Adayı Ali Yüksel’e ve Ayrancı İlçe bağımsız adayı Ekrem Kılıç’a bütün İLKSAN üyelerinin destek vermesini, sandıklarına sahip çıkarak bu kötü yönetime “DUR” demelerini istedi.

Memur Sen'in Hazırlamış Olduğu İlksan Broşürünü indirmek için tıklayınız ...