Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Muhittin Yıldırım ve Lütfi Yalman Saadet Karaman İl Teşkilatını ziyaret ettiler. Ziyarette yapılan konuşmada çok tartışılan Saadet Partisi Güneydoğu ziyaretleri hakkında bilgi verdiler.
Dış güçlerin; Doğu ve Güneydoğuyu ülke topraklarından çıkarmak için var güçleriyle çalıştığını ifade eden Saadet Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım: Güneydoğuda girilemez denilen yerlere koruma ve güvenlik güçlerinin desteği olmadan girdik, dedi.
Yıldırım; “ Güvenlik güçlerimiz birçok yerlere girmeyin geri dönün demelerine rağmen zorluk çekmeden girdik. Hiçbir partilinin giremediği, giremeyeceği yerlere girmemizin sebebi, bir anlaşmamızın olmasından değil, Saadet Partisinden geliyoruz dememiz ve Erbakan Hocamızın ismi geçtiğinde engeller otomatik olarak açılmıştır.  
O bölgede Erbakan Hocamızın ve Bediüzzaman ismi geçtiği zaman bölge insanları gönüllerini size açıyor. Diğer Partililer oralara gidemedikleri için Saadet Partisinin girmesini bir takım anlaşmalarının olduğu anlamı çıkarıyorlar. Kesinlikle böyle bir şey yoktur. İnsanların gönüllerinin açma sebepleri fikrimizin üstünlüğü ve Merhum Erbakan Hocamızın bedel ödemesidir.
Bölgede ki kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettik. Bölge halkından ziyaretlerimiz oldu. Bu ziyaretlerimiz esnasında herkesin bir cenazesi var, dertliler. Bizim ziyaretlerimizin amacı akan kanı nasıl durdururuz, bölge insanının devlete ve hükümete karşı aldığı cepheyi ülke bölünmemesi açısından engel olmak.
Çözüm sürecinde; hükümetin uyguladığı yanlış politikalarla terör örgütü PKK ve HDP boşluktan yararlanmıştır… Bölge insanları terör örgütünün insafına bırakılmış. Çözüm bulmak için muhatap olarak, sadece terör örgütü muhatap alınmış. Bölge’nin kardeşliği pekiştirecek ve terörü önleyecek kanaat önderleri muhatap alınmamış… Bu da bölgeyi işin içinden çıkılmayacak hale getirmiştir...
Ziyaretlerimizde; bölgedeki karışıklığın, Siyonist İsrail’in Güneydoğu dahil Fırat’la Nil nehri arasındaki Arzı Mev’ud topraklarına sahip planlarından kaynaklandığı bunu Erbakan Hocamızın hayatı boyunca anlattığını, anlattık. Elhamdülillah Müslümanız, İslâm kardeş olmamızı emrediyor…. Bu konuları anlattık. 
Bölge insanına Erbakan Hocamızın şu sözlerini hatırlattık. “Doğu ve güneydoğu sorunu üç kalemde ele alınmalıdır. 1- Güneydoğu meselesi, bu sanayileşmeyle fabrikalaşmayla çözülür.  2- Kürt meselesi, İslâm kardeşliğiyle çözülür. 3- Terör sorunu, devlet otoritesi ve şefkat eliyle çözülür.
Güneydoğuda ki sıkıntıların kısa yoldan çözmek için Erbakan Hocamızın çözüm önerilerinin yanında onun isminin geçtiği Saadet Partisinin bölgede hakim olmasını sağlamak. Bu da Ak Parti bayrakları yerine Saadet Partisi bayraklarını asmakla olur. 
Ak Parti, çözüm sürecinde HDP nin güçlenmesi için çalışmış oldu. Eğer HDP değil de Saadetin güçlenmesine engel olmasaydı, bölge bu durumda olmazdı,” İfadesinde bulundu.