Karaman Öğretmen Evi toplantı salonunda yapılan toplantıya basının ilgisi büyüktü.

Toplantıda gerçekleştirilecek projelerin durumu hakkında bilgi veren Akgün hizmet etmek amacı ile halkın nabzını tutan Ak Partinin vatandaşın çözüm bekleyen sorunları için çalıştığını söyledi.

Akgün Ülke gündemine ait İntibak Yasası hakkında fikirlerini beyan ederek;''Emeklilerin yaşadığı yıllardan beri ödemelerdeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması önemli bir girişimdir. Eksik veya fazla, beklentileri tamamen sağlayamasa da emeklilerin eşitliğini amaçlayan bir yasadır.'' dedi.

Akgün konuşmasının devamında;''2B Yasası ile orman vasfını yitirmiş arazilerin satışıyla kimse mağdur olmayacak, bu da dağ orman köylerinde önümüze çıkan sorunlardan biriydi yasa ile önemli bir sorun ortadan kaldırıldı. Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanun Tasarısıyla toplumun kanayan bir yarasını ortadan kaldırmaya yönelik yasayı 8 Mart’a yetiştirdik. Yargının hızlandırılmasına yönelik yasa tasarısı hakkında çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Akgün: Hak ve hürriyetlerin yeterince karşılanmadığını adaletsizliklerin ortadan kaldırılarak dengeleyici bir yasa tasarısı hazırladık.''dedi.
Akgün 4+4+4 yasasıyla mecliste yaşanan nahoş durumları onaylamadığını, bu yasayla meslek liselerinin önünün açıldığını yine önemli bir sorunun ortadan kalkacağına inandığını belirtti.   Var olan eğitim sistemiyle büyük ekonomik gelişmeler hedefleyen bir ülkenin bu ekonomiye ulaşması mümkün olamayacağını, bu anlamda ülkemizin bu yasaya ihtiyacı olacağını belirtti.

Karaman’daki yatırımlardan bahseden Mevlüt Akgün: ''Hedefimiz Karaman’ı daha iyi daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek, şehrimiz altyapı eksikliğinin ortadan kaldırılmasıyla kendi dinamiğini sağlayabilecek bir şehir,  on yıllık iktidar sürecinde ulaşım eksikliğini gidermek için çalıştıklarını 2014 te bitirilecek projelerin ulaşım sorununa nefes aldıracağını ifade etti.


Karaman Konya Karayolunun Sartavul’a kadar asfalt çalışmaları için ikinci ihale sürecine girildiğini birinci bölüm için ihale bitiminin gerçekleştiğini ve çalışmalara başlanacağını söyledi. 


 Ereğli Yolu Bifa Kavşağı ve bölünmüş yol projesinin ihale sürecinin başladığını ifade ederek Karaman Bifa Kavşağından Organize Sanayi Bölgesine kadar olan yolun ihale süreci henüz kesinleşmediğini ve ihale sürecinin devam ettiğini belirtti. 

Karaman Bucakkışla Ermenek Karayolu projesiyle ilimizden en ücra bir köye ulaşmanın dört saat sürdüğünü bu sorunun giderilmesiyle büyük bir sıkıntının ortadan kaldırılacağını 2 Nisanda belirlenecek ihaleyle çalışmalara başlanacağını söyledi.


Sarıveliler ve Alanya alt yapı çalışmalarına değinen Akgün; Sarıveliler Alanya yolu ihalesi 2014 e yetiştirmek üzere büyük hızla çalışıldığını Ürgüp- Göreme yi birbirine bağlayan bir geçit olacağını bunun neticesinde ilimizin turistlerin yol güzergâhı açısından önemli bir yer taşıyacağını belirtti. 

Konya Karaman Mersin hızlı tren hattının gerçekleştirilecek yatırımlar arasında olduğunu, ilimiz havaalanı projesine Karaman çevresindeki illerin sıcak bakmadığını projenin onaylanamadığını ifade etti.

Havacılık Meslek Yüksek Okulu ve Polis Meslek Yüksek Okulu için görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Ak Parti il Teşkilat Başkanlığı seçimine de değinen Akgün, belirlenen günün 15 gün öncesinden yangından mal kaçırır gibi açıklanmasını onaylamadığını aylar önceden bildirilmesi ve bu süreçte adayların hazırlıklarını adaletli şekilde yapacaklarına inandığını belirterek  bunu teşkilata da söylediğini ifade etti. Partinin kurucu başkanı olarak parti adına güzel şeyler olacağına olan inancımız devam etmektedir, dedi.