Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Teşkilatı parti yönetimi, merkez ilçe başkanlığı ve partililerin katılımıyla milletvekili aday adaylarını düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı.
Açılış konuşmasını yapan il başkanı Av. Oktay Yılmaz, ''İl ve ilçe teşkilatımız tarafından hazırlanan programımıza hepiniz hoş geldiniz, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum'' dedi. Aday adayı tanıtımını Milliyetçi Hareket'in merhum lideri Alparslan Türkeş'in vefat yıldönümüne denk getirdiklerini ifade eden Yılmaz;
''Sözlerime başlamadan önce 4 Nisan 1997 kaybettiğimiz cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'e, yakın zamanda kaybettiğimiz merkez ilçe eski başkanımız Şevki Karcı ağabeye ve görevi sırasında şehit olan Cumhuriyet savcımız Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet diliyorum. Her ne kadar programımız aday adayı tanıtım programı olsa da, adaylarımızın birikimini ve kalitesini tüm Karamanlı hemşerilerimiz bilmektedir.
Teşkilat başkanı olarak, teşkilatlarda görev almış ağabeylerimizinde aday adayı olmaları benim için ayrıca gurur vericidir. Hepinizin bildiği üzere Sayın İsmet Hatipoğlu ve sayın Mustafa Köpüklü ağabeylerimiz il başkanlığı görevlerinde bulunmuşlardır. Yine sayın Cahit Cenk ağabeyimizde rahmetli il başkanımız Mustafa Karakuş döneminde il başkan yardımcılığı görevini yapmıştır, partimize hizmeti geçen bu ağabeylerimize öncelikle teşekkür ederim.
Partimiz iktidara yürüdüğünden Allah'ın izniyle 7 Haziran'da ülkenin yeni yöneticileri bu kadrolar olacaktır. Bizlerde il, merkez ilçe ve ilçe teşkilatlarımız ile Karaman'da iki milletvekilinin ikisini de çıkartarak Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidara giden bu yolunda katkı sağlayacağımızı umuyorum.'' dedi. Bayan olması nedeniyle ilk sözü alan aday adayı Nurgül Koçdayı neden aday olduğunu açıkladı. Koçdayı konuşmasında, ''Ermenek'te esnafım aynı zamanda ticaretle uğraşıyorum, yöneticiyim ve artı bir parantez açayım, Ermenek ilçe başkanı Kamil Koçdayı'nın eşiyim.
Bu vesileyle yıllardır partimde çeşitli görevlerde bulundum. Teşkilatlarda görevli olmadığım dönemlerde ise gönüllü olarak yine davama hizmet ettim. Bayanlarımızın siyasi arenadaki olması gerekenden az sayıda olduğunu gördüğümden aday adaylığı müracatımı yaptım. Karaman için güzel şeyler yapabileceğimi düşünüyorum'' dedi.
Aday adayı tanıtımının özellikle Başbuğ Türkeş'in vefat yıldönümüne getirilmesinden dolayı il ve merkez ilçe teşkilatını kutlayarak konuşmaya başlayan İsmet Hatipoğlu, ''Değerli dava arkadaşlarım, değerli basın mensupları inşallah rahmetli başbuğumuzun mirası Milliyetçi Hareket Partisi'ni tek başına iktidar edebilmek adına Karaman'da 6 tane aday adayı bu konuda bende varım diyerek milletimizin önüne çıkmıştır.
Ve aday adaylığı müracatından sonra zaman zaman teşkilatımızın yapmış olduğı programlar, zaman zaman birbirimizle istişareler doğrultusunda Karaman'ı, bölgesindeki ilçeleri, esnafını, ev hanımını, pazardaki alış veriş yapanını ziyaret etmeye çalıştım. Ve her yerde MHP'nin bu işi başaracağının ispatını gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Değerli dava arkadaşlarımızın il başkanımızın belirlediği iki tane milletvekilliğini kazanabilecek potansiyel var. Bunu birlikte başarabiliriz. Bütün dava arkadaşlarıma bu konuda mesuliyet düşüyor, vebal düşüyor. Ülkemizin içinde bulunduğu şartları çok fazla burada anlatmak istemiyorum.
Ama birgün kürt sorunu var diye Diyarbakır'da konuşan, ama konjektürel yapının milliyetçilik akımlarını daha yukarıya çektiğini, Anadolu'da sıkıntı olduğunu gördüğü bir söylemi Balıkesir'de 'ülkemizde kürt sorunu yok' diyecek kadar siyasileşen, ettiği yeminin arkasında durmayan, buna sadakat beslemeyen ama bizim inançlarımızı istismar eden bir anlayış 12 yıldır ülkemizi yönetmekte. Artık yeter, bu milletin kaderini ancak bu millet gibi düşünen Türk gibi duran Türk gibi konuşan isanların yapabileceğine milletimizin kanati gelmiştir.''dedi.
Aday adaylığı yarşına diğerlerine nazaran geç başlayan ve bir anda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Cahit Cenk, ''Erciyes'te genel başkanımız Devlet Bahçeli, karşısındaki yüzbinler ülkücüye değil de karşıdaki kameralara seslendi. Dedi ki 'Türk Milleti yarın bir yerlerde olduğu gibi sizin de evinize elin askeri geldiği zaman mı aklınıza geleceğiz. O zaman mı gelin milliyetçiler bizi kurtarın diyeceksiniz' demişti. Zaman daraldı sanki o zaman geliyor gibi. Seçimler ancak insanların gönlüne girerek, inerek kazanılır. İnsalara kendimizi anlatarak, yaşayışımızı göstererek kendimize çekebileceğimizi düşünüyorum.'' dedi.
Bazı siyasilerin 'biz bu yola kefenle çıktık' demelerine gönderme yapan aday adayı Mehmet Ural, ''Ağabeylerimiz belirtti gerçekten ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Defalarca anlatmaya burada gerek görmüyorum, olan biten yolsuzluğu da, yoksulluğu da, duygusal ve fiziksel bölünmeyi de hepimiz görüyoruz. Buna artık bir dur dememiz lazım. Bakın bugün en zengin 14 milyonu ile en fakir 14 milyonu arasında sekiz kat gelir farkı var. Ve üzücü olan tarafı bütün bunlar devlet eliyle yapılıyor, devlet birine 1 verirken diğerine 10 veriyor. Bütün bu olayların sorumluları kendilerinin kefenle yola çıktıklarını söylüyor. Değerli arkadaşlarım biz kefen giyerek çıkmadık, Biz kefensiz yatanların çocuklarıyız. Bugün bu salonda bu davada şehit düşmüş Ziya duru ağabeyimizi, Abdullah Demirci'yi, 18'ini doldurmadan şehit düşen Mustafa Pehlivanoğlu'nu, yaşı 22 olmadan şehit düşen Fırat Çakıroğlu kardeşimi görüyorum. Ben Karaman'da umut görüyorum, değişim görüyorum, Allah'ın izniyle zafer görüyorum'' dedi.
Aday adaylarının toplu hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından program sona erdi.