İl Başkanı Oktay Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Mahmut Ünüvar, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı ile parti yönetiminden Durmuş Yıldızbaş, Hasan Hüseyin Deniz’in katıldığı grup toplantısında, Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi il başkanı Oktay Yılmaz karşıladı. Karaman heyetinin katılımından memnun olduğunu söyleyen Bahçeli daha sonra grup salonuna girdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Davutoğlu'na hitaben "Adım Devlet olduğu kadar devletime sahip çıkarım" dedi. Ardından seçmenlere seslenerek "Biz iktidara hazırız" mesajını verdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Meclis'teki grup toplantısı konuşmasına ekonomi değerlendirmesi ile başladı. Konuşmanın sonlarına doğru önümüzdeki seçimlerle ilgili mesajlar veren Bahçeli "Sayın Davutoğlu, bilmiyorsan sana öğreteyim; adım Devlet olduğu kadar devletime sahip çıkarım, milletime asla toz kondurmam" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bahçeli, bir gazetecinin "Milletvekili seçimleri öncesi aday adaylığı istifaları yaşanıyor. MHP’de milletvekili adaylığı için bürokratlara bir kriter var mı?" sorusuna, "YSK’nın almış olduğu bir karar doğrultusunda bürokraside, üniversitelerde, yargı organlarında ve parti yönetimlerinde bulunan insanlarımızın milletvekili adayı olmayı düşündükleri takdirde istifalarının son günüdür. Saat 17.00’a kadar istifa etmiş olmaları lazımdır.

 MHP olarak kendi dünya görüşümüz çerçevesinde millete hizmeti görev kabul etmiş, büyük milletimize kendisini adamış olan herkesi kucaklayan bir siyasi anlayışa sahibiz. Bu yüzden MHP’ye de müracaatlar yapılmaktadır ama Adalet ve Kalkınma Partisi kadar olduğu kanaatinde değilim. Çünkü boşalan 70 yere atmacalar saldırıyor" yanıtını verdi.

Grup toplantısının ardından Devlet Bahçeli ile meclisteki makamında görüşen Karaman heyeti aday adaylıkları ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çalışmaların titizlikle yürütülmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, ‘’ Seçim çalışmalarımız kapsamında Karaman halkıyla kucaklaşmak için şehrinize gelmeyi düşünüyorum’’ diyerek seçim çalışmaları kapsamında gezilecek iller arasında Karaman olduğu mesajını verdi.

Genel Başkanla görüşmesi biten heyet daha sonra MHP’li yöneticilerden Oktay Vural, Yusuf Halaçoğlu ve diğer Milletvekilleri ile bir araya geldi. Görüşmeleri tamamlanan Karaman heyeti MHP Genel Merkezi’ne gitmek üzere meclisten ayrıldı.

HABER MERKEZİ