Partisinin bir otelde düzenlediği basın toplantısında konuşan MHP Karaman Milletvekili Adayı Ali Güler, Karaman’daki bazı sorunlara değindi. Karaman’daki sorunlara değinmeden önce Normalde saat 9.30 yapılması planlanan basın toplantısının 12.30’da yapılma sebebini açıklayan MHP Karaman Milletvekili Adayı Ali Güler, Karaman Belediye Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın saat 9.30'da basın toplantısı gerçekleştirmesinin MHP Karaman Milletvekili Adaylarının da aynı saatte  yapacağı basın toplantısıyla çakışmasıyla ilgili olduğunu söyledi. Başkan Çalışkan’ın Organize Sanayi Bölgesi için düzenlediği basın toplantısını MHP’yi sabote etmek amacıyla gerçekleştirdiğini dile getiren Güler, “Plansız programsız olarak, bir emrivakiiyle gündeme getirdiği toplantı ‘yaklaşık 2 saat sürer’ dedik. . Değerli basın mensubu arkadaşlarımız da çok fazla bir sıkıntıya düşmeden bizlerle bir araya gelir diye düşündük. Fakat Sayın Belediye Başkanımız uzattıkça uzattı” dedi. “Sanayicimizin yaptığı yatırımları sanki kendileri yapmış gibi sizleri dolaştırdı” diyen Güler, “Bir takım hayallerden bahsetti, sizlere. O 13 yıllık hayat satan, yalan satan kandırma zihniyetine dayalı siyasetlerine devam ettiler. Siyasi nezakete sığmayan bu davranışından dolayı Ertuğrul Beyi kınadığımı huzurlarınızda belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

KONUK’A GÖNDERME YAPTI

Ben bir basın toplantısında kendimi tanıtırken anamın-babamın mezarı Karaman’da demiştim” diyen Güler, “Arkasından biri alınmış, ‘ben mezardan anlamam, ben fabrikalara bakarım’ demiş. Bu hastalıklı bir zihniyettir” sözleriyle AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk’a gönderme yaptı.

BELEDİYE BAŞKANIYIM DİYE GEZİYOR

Belki içinde yaşadığımız için çok farkına varamıyoruz. Mesela Karaman’ın bir trafik sorunu var. Bizim Karaman’da bir trafik eylem planımız var mı acaba? Eskiden Petek Pastanesi vardı. Pancar göbeğinden Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun olduğu yere kadar, sağlı sollu arabalar park ediyor. Lamba yandığı zaman tek şerit halinde Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nun oradan pancara kadar kuyruk bekliyorduk. Lamba 3 kere falan yanınca sıra geliyordu, arkadaki arabaya.  Ertuğrul Bey her şeyi görüyor, çözüm? Yok. Belediye Başkanıyım diye geziyor. Kim çözecek kardeşim, bu sorunları. Ben mi çözeceğim. Evet, ben çözeceğim de… Şuanda millet seni seçmiş, belediye başkanı diye oraya oturtmuş.

30 BİN VATANDAŞIMIZ YOKSUL

Karamanımız birçok ilimize göre, sanayileşme anlamında işsizliği çözmüş bir şehir. Ama artık bunların izlemiş olduğu dış politikalardan dolayı o hale geldik ki, Ortadoğu pazarımız kapanmış vaziyette. Bu direkt yansıyor. Bakın ihracatımız 2014 Ağustos ayından 2015 Ağustos ayına oranla yüzde 17 oranında azalmış. Bu fakirleşmek demek arkadaşlar. Sanayicimizin ihracat yapamayışı sanayicimizin sıkıntıya, dar boğaza girmesi demek. Onun dar boğaza girmesi demek, işçi çıkartmak demek. Arkasından o daralmanın, esnafa yansıma demek. Zaten yansıyor. Yine en son TÜİK verilerine göre Karaman halkımızın, yüzde 12’si yoksullaşmış vaziyette. 250 bin nüfusumuz var. Neredeyse 30 bin vatandaşımız yoksul.