Kongreye MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, siyasi parti ve meslek odalarının temsilcileri ile partililer katıldı.
Kongrenin divan başkanlığını yapan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, "Kongreden çıkan olan arkadaşlarımız. Hem farkında oldukları meseleleri yeniden duymak ve konuşmak, yeniden bu meseleler karşısında alacağı tedbiri, göstereceği duruşu gözden geçirirler. Bu nedenledir ki Milliyetçi Hareket Partisinin kongresi aynı zamanda kim ne derse desin kim bize hangi müstahsil veya düşmanlık ifadeleriyle bakışlarıyla değerlendirirse değerlendirsin MHP'lilerin Türk siyaset tarihinde yerini aldığı günden bugüne kadar tüm kongrelerdeki heyecanı Samsun'da başlayan bir hareketin Erzurum, Amasya'da Sivas'ta devam eden kongrelerdeki milli hassasiyet ve heyecan kadar kıymetlidirler" dedi.
MHP Merkez İlçe Başkanı Oktay Yılmaz'da yaptığı konuşmada, "Karaman'ın makus talihini siz yeneceksiniz. Karaman halkının kaderini siz belirleyeceksiniz. MHP'nin Karaman'daki yükseliş trendini siz hızlandıracaksınız. Yaptığım doğrularla yanımda, yapmış olduğum yanlışların da karşısında olmanızı istiyorum" dedi.
Yapılan kongre sonunda MHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeliklerine şu isimler getirildi.
Ahmet Yılmaz
Mustafa Şen
Ali Kiriş
Yahya Cöhce
Murat Kara
Ahmet Işıkcı
Süleyman Ülküsever
Hasan Konukseven
Adem Gök
Nazmi Coşgun
Fahrettin Kurt
Hüseyin Gül
Beytullah Biçer
İsmail Ceylan
Muzaffer Uysal
Mehmet Akif Sayma
Nail Ünal
Hüsamettin Çevik

Oktay Yılmaz Kimdir?

1976 doğumlu olan Yılmaz, ilk ve orta öğrenimini Karaman’da tamamladı.

Üniversite hayatına  1994-1995 yılları arasında 19 Mayıs Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde başladı. Daha sonra  1997 yılında kayıt yaptırdığı Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesinden 2001 yılında mezun oldu .

 Vatani görevini Hatay ilinin Hassa ilçesinde askerlik şube başkanı olarak yaptı.

Karaman Barosunda 2007-2009 yılları arasında disiplin kurulu üyesi olarak görev alan Yılmaz, hâlen serbest avukat olarak çalışıyor.

2006-2009 yılları arasında MHP İl teşkilatında İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Yılmaz, Merkez İlçe Başkanlığına ikinci kez seçildi.

Yılmaz, evli ve 1 çocuk babası.