Ülkenin geleceğinin oylanacağı 1 Kasım seçimlerine 2 gün gibi kısa bir süre kaldı. 7 Haziran seçimlerinin ardından oluşan belirsizlikten muhalefet partilerini sorumlu tutan halk, partilerinden istifa edip, AK Parti'ye katılmaya devam ediyor. Son olarak Mersin'in Silifke ve Erdemli ilçelerinde aralarında 2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden (SP) Silifke Belediye Başkan Adayı olan İlhami Kurtoğlu'nun da bulunduğu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi toplam 286 kişi AK Parti'ye katıldı. AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Alparslan Gürgenç ile birlikte Silifke AK Parti ilçe binasının önünde SP, MHP ve CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçenlere AK Parti rozeti takan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, katılımların partiye, bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

"BU MİLLET VE ÜLKE İÇİN KURBAN OLMAYA HAZIRIZ"

Seçim çalışmaları kapsamında Erdemli'ye bağlı Tömük Mahallesi'nde vatandaşlara seslenen Elvan, koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamamasına değinerek, muhalefet partilerini sorumluluk almamakla eleştirdi. AK Parti'nin tek başına iktidarı hedeflediğinin altını çizen Elvan, "Ne CHP ne MHP ne de HDP hangi parti olursa olsun, ister 3 fazla, isterse 3 eksik alsın. Hiçbir şey değişmiyor. Çünkü onların hiçbirisi iktidar olmaya talip değil. Talip olan tek bir parti var o da AK Parti. 1 Kasım seçimlerinde görüşünüz, düşünceniz ne olursa olsun, ülkenin istikrarı ve geleceği için 'AK Parti' diyelim. Ülkemiz üzerinde oyunlar oynamak istiyorlar. Güçsüz bir Türkiye istiyorlar. İşte bu yüzden zayıf bir hükümet istedikleri için AK Parti'den, onun  kurucu lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan rahatsızlar. Bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Halbuki biz, Mevlana'nın tabiriyle 'ne olursan ol yine gel' diyoruz. Biz birlik, beraberlik, kardeşlik ve vatanımızın bütünlüğünden yanayız. Vatandaşlarımızın sorunu neyse, bizim de sorunumuz oydu. Biz, bize verilen emaneti asla yere düşürmedik, düşürmeyeceğiz de. Bu ülke ve millet için kurban olmaya hazırız" şeklinde konuştu.

"MERSİN BÜYÜK BİR KÖY GÖRÜNÜMÜNDE"

Mersin'in her anlamda büyük potansiyele sahip olmasına rağmen, gereken belediyecilik hizmetlerinden yararlanamadığını vurgulayan Elvan, "Mersin büyük bir köy görünümünde. Mersin'in belediyelerini kurtaracağız, AK belediyecilik anlayışını buraya yerleştireceğiz inşallah. Kısa zamanda dev projelerle burayı ayağa kaldıracağız. Şimdiden bir çok projenin ihalesine çıkıldı. Artık bu kent sahipsiz değil. Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın ihalesine çıktık. Kazma vurulduktan sonra 1 yıl içerisinde tamamlayacağız. Bölünmüş yollar, tüneller yapıyoruz. Mersin-Antalya Sahilyolu Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Mersin'i Adana'ya bağlayan D-400 karayolunu sorundu. İlk iş olarak buranın 8 şeritli olması için ihaleye çıkıldı. Allah'ın izniyle, önümüzdeki günlerde yapım çalışmasına başlayacağız. Çeşmeli-Taşucu arasındaki yol yapılacak. İlçelerimizin tamamının kendi arasındaki ve kentlerle arasındaki yol problemlerini biliyoruz, çözeceğiz. Su sorunu, elektrik sorunu, yol sorunu, vatandaşımızın için ne hizmet gerekiyorsa çalışacağız" ifadelerini kullandı.

NARLIKUYU HALKINA TAPU MÜJDESİ

Seçim programı kapsamında Tömük Mahallesi'nin yanı sıra Narlıkuyu Mahallesi ile Silifke ilçesinin merkezinde de düzenlenen mitinglerle vatandaşlara seslenen Elvan, teröre asla boyun eğmediklerini belirterek, terörün kökünü kazıyana kadar mücadele edeceklerini vurguladı. Silifke'de yaptığı konuşmada Mersin'de muhalefet partilerinin kendi projelerine 'hayal' demesini eleştiren Elvan, "Bizim gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz projelere hayal diye bir zihniyetle karşı karşıyayız. Muhalefet partileri iki yakasını bir araya getiremezken biz denizin altında ve üstünde kıtaları birleştiriyoruz. Bizim projelerimize hayal diyenler gerçekleştirdiğimiz projeleri hayal bile edemezler. Mersin için bir gün 'Acaba ben ne yapabilirim' diye düşünmeyen insanlar kalkıp Mersin'e yapılan hizmetleri eleştiriyorlar. Bunlar sadece çok ve boş konuşur. Çünkü Mersin ve Türkiye gibi bir dert ve kaygıları yok bunların. Onlar konuşur AK Parti yapar. Bakın sevgili kardeşlerim, Silifke'ye yeni bir Fen Lisesi ile Taşucu'na yeni bir erkek öğrenci yurdu yapıyoruz. Aksıfat Barajının yapımını da hızlandırdık. Çünkü sulamanın Silifke için ne derece önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. SEKA Limanını da en yakın zamanda hizmete geçireceğiz. Bu limanın hizmete girmesi demek, iş, aş ve Silifke'nin ayağa kalkması demektir. Bunun dışında Eski Devlet Hastanesi'ni de semt polikliniği olarak hizmete sokacağız. Gençlerin benden özel bir isteği olan Silifke Şehir Stadının da ışıklandırması sorununu da en kısa zamanda çözeceğiz" dedi. Narlıkuyu'da da halka seslenen Elvan, Narlıkıyu halkının tapu sorunu ile gölet sorununu en kısa sürede çözeceklerinin altını çizdi.

"ESKİDEN O YOLLARDA TEKERLERİNİZ PATLIYORDU"

Mersin'de Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan Elvan, programının devamında Tarsus'un Güzeloluk Köyü'nde vatandaşlarla yemekte bir araya geldi. Daha sonra Tarsus'ta bulunan Kamyoncular ve Tırcılar Kooperatifi üyeleriyle bir araya gelen  Elvan, burada şoförlerin sıkıntılarını dinledi. Mersin'den milletvekili adayı olmasını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istediğini ifade eden Elvan, "Ben de açıkçası 'Severek, koşarak Mersin'e gitmeye hazırım' dedim. Bu çerçevede çalışmalarımıza başladık ve çok sayıda proje üzerinde çalıştık. Tarsus'a, Mersin'e hizmet etmek için geldim" diye konuştu. Yapılacak olanı da yapılamayacak olanı da samimi şekilde paylaşan, konuşan ve tartışan birisi olduğunu belirten Elvan, vatandaşların sorunlarını nasıl çözerim anlayışı içerisinde olduğunu söyledi. Hükümet olarak yoğun şekilde çalıştıklarını ve çok sayıda yatırımın devam ettiğini vurgulayan Elvan, yol altyapısını iyileştirme çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, "Bakın 80 yılda sadece 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yaptık. Bugün 80 yılda yapılmış yolun tam 3 katı bölünmüş yol tamamlandı. Yapılan bölünmüş yol 18 bin kilometreyi geçti. Şu anda 24 bin kilometrenin üzerinde bölünmüş yolumuz var. Daha da yapacağız, geliştirmeye devam edeceğiz. Şu eski günleri bir hatırlamanızı rica ediyorum. Eskiden sık sık lastiğiniz, tekerleriniz patlamıyor muydu o kötü yollarda. Eziyet çekmiyor muydunuz? Rampalarda, virajlarda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmıyor muydunuz? Şimdi bile Bozyazı-Aydıncık arasında bölünmüş hale getirmediğimiz 17 kilometrelik bir kesim var. Bir tır geçerken ikinci bir araç geçemiyor, beklemek zorunda kalıyor. İşte yollar o haldeydi ama onları da dönüştürüyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret eden Elvan, burada sanayicilerin sorunlarını dinleyerek not aldı.Ziyaret çıkışında AK Parti Tarsus Gençlik Kolları üyeleri tarafından meşalelerle uğurlanan Elvan, son olarak Tarsus Kırkkaşık Bedesteni'ni ziyaret ederek, esnafla sohbet etti.