Geçtiğimiz günlerde merkez ilçe yönetimi ve diğer ilçelerde kongrelerini bitiren Karaman Teşkilatı son olarak il başkanlığı kongresi için bu hafta sonunu işaret etti. Mevcut il başkanı İsmet Hatipoğlu, önümüzdeki genel seçimlerde Karaman Milletvekili adayı olacağından il başkanlığı için yeniden aday olmayacağını açıkladı.
 Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Teşkilatından yapılan açıklamada;"Karaman’da Milliyetçi-Ülkücü Hareket kongremizle yenilenecek, tazelenecek ve sapasağlam bir şekilde iktidar kurultayımız olan 11. Olağan Büyük Kurultay'a ulaşacaktır. Yeminli Türkiye düşmanlarının tahrik ve taarruzlarına göğüs germek, ihanet ve inkarı yenmek için her kardeşimizin varını yoğunu seferber edeceğine inancımız tamdır. 17 Ocak cumartesi günü Saat 10.00’da Yunus Emre Konferans Salonu’nda Yapacak olduğumuz İl Başkanlığı kongremize tüm ülküdaşlarımız ve hemşerilerimiz davetlidir’’ denildi.
 Karaman Teşkilatından verilen bilgiye göre il başkanlığı kongresinde eski merkez ilçe Başkanı Avukat Oktay Yılmaz başkanlığındaki liste haricinde bir adaylığın olmadığı öğrenildi. Avukat Oktay Yılmaz konuyla ilgili, il başkanlığı seçim sürecinin heyecanla devam ettiğini belirterek, kongrede aday olarak çalışmalarına devam ettiğini aktardı. Kongreden çıkan sonuç ne olursa olsun kazananın MHP olacağını vurgulayan Yılmaz, “Ekibimle birlikte çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. Mevcut şartların değişmesi gerektiğini düşündüğümüzden şimdiye kadar yapılmışların dışında yapılması gerekenleri yapmak adına bu yola çıktık. Uzun süredir kongreye hazırlanıyoruz. Ekibimle beraber uzun süren çalışmalarımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Kongre süreçleri her zaman MHP için şenlik havasında sonuçlanmıştır. Bizimle beraber MHP bu kongreden daha çok güçlenerek çıkacaktır. Kazanan MHP, kazanan ülkücü hareket, kazanan Karaman olacaktır’’ dedi.
AVUKAT OKTAY YILMAZ KİMDİR:
1976 yılı doğumlu olup Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesi bitirerek avukatlık mesleğine başladı. 2006-2009 yılları MHP Karaman İl Başkan Yardımcılığı, 2010-2012 yılları arası Karaman Barosunda disiplin kurulu üyeliği, 2012-2014 yılları arası Karaman Barosunda genel sekreterlik, 2009-2015 yılları arası iki dönem MHP merkez ilçe başkanlığı yapan Oktay Yılmaz, halen Karaman Baro başkanlığı görevini yürütüyor. Merkez ilçe başkanlığı yaptığı 7 yılda girdiği her seçimden partisinin oyunu artırarak çıkan Yılmaz evli ve 1 çocuk babasıdır.