Atatürk’le ilgili araştırmalarıyla tanınan, MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi hemşerimiz Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Emekli Öğretmen Albay Yrd. Doç. Dr. Ali Güler bugün Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’ne giderek aday adaylığı müracaatını yaptı. Ali Güler’e başvuru sırasında ANKARAMANDER Başkanı Veli Bozkır, TÜRKİŞ Teşkilatlandırma Sekreteri Danışmanı Mecit Hazır ve Erdal Seçer eşlik ettiler.
Telefonla kendisine ulaştığımız tarihçi akademisyen Yrd. Doç. Dr. Ali Güler, “Karamanımıza hizmet için kutlu bir yola çıkmış bulunuyorum, Cenabı Allah hayırlara vesile kılsın” dedi. “Allah kısmet ederse; Anayasamızın başlangıcındaki ilkelerde şekli tarif edilen Milli-Üniter, Demokratik, Laik bir Sosyal Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bu temel esaslarının değiştirilmemesini isteyen, devletimizin bayrağına, diline ve başkentine el uzatılmaması için dik duruşundan taviz vermeyen MHP’nin saflarında Türklüğün ve Türkçe’nin başkenti, Atatürk’ün ve Kâzım Karabekir’in Ata Yurdu olan Karaman’a hizmet etmek istiyorum.” Diyen Ali Güler sözlerine şöyle devam etti:
“Gün, mazisi en az yüz kırk yıllık olan ve temelinde şehit kanları bulunan parlamenter demokrasimize, hukukun üstünlüğüne ve yargının bağımsızlığına, ülkenin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne, özgürlüklerimize sahip çıkmak günüdür. Gün ‘Çözüm Süreci’ denilen yıkım ve çözülme süreci ile adeta ülkenin bölücü terör örgütü ve siyasal uzantılarına teslim edildiği, her gün bir şehit cenazesi kaldırdığımız şu ortamın sorumlusu olan 13 yıllık AKP iktidarına dur deme günüdür. Gün, fakir milletimizin kaynaklarını iktidarlarında çocuklarına ve yandaşlarına hortumlayan, beytülmale el uzatan ‘harami saltanatına’ karşı çıkmak günüdür. Gün, şahsi, siyasi çıkarları ve geleceği için ülkeyi kaos ortamına sürükleyen, siyasetin önünü tıkayarak milletimizin iradesine ipotek koyan anlayışa hak ettiği cevabı verme günüdür. Kısaca 1 Kasım 2015 seçimleri, Türk milletinin bütün dini ve milli değerlerini yok eden AKP zihniyetinden kurtulma seçimleri olacaktır.
‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ diyen Milliyetçi Hareket Partimizin saflarında başta dava arkadaşlarım olmak üzere tüm Karamanlı hemşerilerimizle birlikte inşallah hiçbir değer tanımayan bu kirli siyasete karşı mücadele edeceğiz. Bu demokrasi yarışına katılan ve katılacak olan tüm hemşerilerimize hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”