MHP'li grup yapılan ziyaretlerde Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları Birliği, Muhtarlar Derneği, Muhasebeciler Odası ve Ticaret Borsası başkan ve yöneticileri ile görüştü.

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman milletvekili aday adayları İsmet Hatipoğlu ve Mehmet Ural'ın yanı sıra parti yönetiminden katılımın gerçekleştiği ziyaretler, karşılıklı fikir alışverişi ve sohbet ortamında gerçekleşti.

Ziyarette konuşan İsmet Hatipoğlu, ''Milliyetçi Hareket Partisi olarak 'biz' olarak' yola çıkmak gerektiğine inanıyoruz. Çünkü içinde bulunduğumuz şartlar ve hem ekonomik olarak hem sosyal olarak hakikaten bir cinnet hali yaşayan ülke görünümünden hepimiz rahatsısız. Çocuklarımız üniversitede rahat değilller, eşlerimiz evde rahat değiller, Sokakta gezenler rahat değiller, ticaretle uğraşanlar rahat değiller. Çünkü gerek görsel gerekse yazılı basın organlarında öyle şeylere şahit oluyoruz ki, Ülkemizin biran evvel bu cinnet ortamından sıyrılıp normalleşmesi lazım.

Üniversitelerdeki ve sokaklardaki bu gerilimin sebebi olarak,  bir ayrıştırma bir kutuplaştırma politikası izleyerek ülkeyi kaos ortamına sürüklediği için hükümeti görüyoruz. Bizler partilerin birer araç, esas gayenin ise hizmet olduğunu düşünüyoruz. Onun için insanların din değiştirdiği bir yerde parti değiştirmeleri de çok normal karşılanmalıdır. Ama bu normalliği uygun görmeyen bir düşünceyle davranan bir hükümet olduğu için bu cinnet hali, bu gergğn durum ülkemizin her ferdini rahatsız ediyor. Bu yolda bizleri nelerin beklediğini iyi analiz ederek sizlerin ve halkımızın desteğine talip olduk, Allah hepimiz için hayırlısını nasip etsin'' dedi.

Karaman'ın ekonomik olarak halen güven vermediğine değinen aday adayı Mehmet Ural, göç konusuna değindi. Ural konuşmasında, ''Yapılan araştırmalar sonucunda kalkınıyor gibi gösterilmeye çalışılan Karamanımız halen verdiği göç oranı aldığı göç oranına göre daha yüksek olan iller sıralamasında başı çekiyor. Hal böyle olunca yapılan çalışmaların sorun giderme odaklı değil sadece vatandaşa duygusal tatmin yaşatmaya dayalı olduğu açık şekilde görülebiliyor.

Bugün burada topladığımız bilgilerden anlaşılıyor ki Karaman; ticaret, ekonomi, küçük esnaf, tarım, su, nitelikli eleman yetiştirilmesi gibi konularda oldukça gerilerde. Yapılan icraatların sivil toplum kuruluşları ile koordineli olarak yürütülmesi gereklidir. Geleceğe dair bütün bu endişe ve kaygıların toplamı şahıs olarak benim elimi taşın altına koymam gerektiği noktasında harekete geçirdi. Ve bu aday adaylığı sürecine girerek bu tarihi vebalin getirdiği yükümlülüğü yapmaya gayret ediyorum, umarım Karaman için hayırlısı olur'' dedi.

Aday adaylarının ziyaretlerinden memnun kaldıklarını belirten STK başkanları sürecin herkesin hayrına ilerlemesi temennisinde bulunarak başarılar diledi.