Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin oluşturduğu Milli İttifak Adaylarını Karamanlılara tanıttı. Saadet Partisi çatısı altında girilecek seçimlerde Karaman Milletvekili Aday Tanıtım Programı Karaman Yunus Emre Konferans Salonunda yapıldı.  İstiklal Marşının okunması ile başlayan coşkunun , heyecanın doruğa çıktığı  Milli İttifak Aday Tanıtım Programına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tacettin Çetinkaya, Büyük Birlik Partisi İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Akgül , Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, Büyük Birlik Partisi Karaman İl Başkanı Abdi Emin Aydoğdu, Milli İttifak’ın Karaman Milletvekilleri adayları Ali Çiftçi ve Hüseyin Çoban ile birlikte Milli İttifaka gönül verenler aday tanıtım programına katıldılar.

AYDOĞDU: BU İTTİFAK SİYONİZMİN EMELLERİNE DUR DİYECEK
Aday tanıtım programında selamlama konuşmasını yapan BBP Karaman İl Başkanı Abdi Emin Aydoğdu  Milli İttifakın Siyonizmin emellerine dur diyecek ve İslam’ı yüceltecek bir birliktelik olduğunu ve alternatifi yok diye insanların gönülsüzce oy verdiği iktidar partisinin de alternatifi olduğunu belirtti.

ŞAHİN: İNANANLARIN SESİ OLMAK İÇİN MECLİSTE OLACAĞIZ
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin’de Milli İttifak Aday Tanıtım programında yaptığı konuşmada Kutsal bir görev için besmele çektiklerini, Tebliğ görevlerini Milli İttifak içinde omuz omuza yapacaklarını ve BOP gibi projelerle zulüm altında yaşayan Müslümanların umudu olduklarını söyledi.

ALİ ÇİFTÇİ: ÇİFTÇİMİZİ YENİDEN AĞA YAPABİLMEK İÇİN MECLİSTE OLACAĞIZ
Saadet Partisi Karaman 1.Sıra Milletvekili Adayı Ali Çiftçi bu davaya hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu belirterek başladığı konuşmasına şöyle devam etti. “Gelir dağılımındaki adaletsizliği bitirmek için, Adaletin herkese eşit bir şekilde uygulanması için, Mazlumların hakkını savunmak için, Çiftçilerimizi yeniden ağa yapabilmek için, Huzur, barış ve kardeşlik ortamını yeniden tesis etmek için Meclise yürüyoruz inşallah.”


HÜSEYİN ÇOBAN: GENÇLİĞİMİZ AHLAKEN CİNNET GEÇİRMEKTEDİR…
Saadet Partisi Karaman 2.Sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Çoban’ da yaptığı konuşmada bu davada hizmet etmenin bir ayrıcalık olduğunu belirterek başladığı konuşmasına şöyle devam etti.”Bu seçim ülkemizin olmak ya da olmamak mücadelesi verdiği bir seçimdir. Maddi olarak insanımız faiz siteminin içinde kıvranıyor, Özellikle gençliğimiz alkol,uyuşturucu,hırsızlık gibi kötü alışkanlıkların pençesinde hayat sürmeye çalışıyor. Her zaman irşadı ve ıslahı ilke edinen Milli Görüşçüler olarak bu problemlerin çözümü için yola çıktık ve inşallah 7 Haziran akşamı hep birlikte zaferimizi kutlayacağız.”

AKGÜL: İNSANIMIZ BARIŞ VE HUZUR İÇİNDE BİR YAŞAM İSTİYOR…
Milli İttifak Karaman Aday Tanıtımına katılan BBP İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Akgül konuşmasına Muhsin Yazıcıoğlu ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı hayırla yad ederek başladı. Toplumun mutlu ve huzurlu bir hayat sürmek istediğinin altını çizen Akgül , bu sebeple bu iki partinin Saadet Partisi çatısı altında bir araya geldiğini belirtti. Ekonomik verilerin iktidarın bakış açısıyla iyi olmasına rağmen toplumun mutsuz olduğunu belirten Akgül konuşmasına şöyle devam etti.”Türkiye’nin çok acil çözülmesi gereken problemleri var. Komşularla sıfır sorun dedik ama hepsiyle kavgalıyız. Eğitimimiz dejenere olmuş durumda. İnsan yetiştirme sanatımız allak bullak olmuş,sadece diploma veren bir kuruma dönüşmüş eğitim kurumlarımız. İnşallah Milli İttifask bütün bu olumsuzlukların üstesinden gelerek yeni Med’ler le milletimize yeni ufuklar açacaktır.”

ÇETİNKAYA:  MİLLİ İTTİFAK, İSLAM ALEMİ VE BÜTÜN İNSANLIK İÇİN UMUT OLDU
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tacettin Çetinkaya’da Milli İttifak Aday tanıtım programında yaptığı konuşmaya iki şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu ve Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ı  rahmetle anıyorum diyerek başladı. Fedakarlık üzerine kurulu bu ittifakın mayasında dua olduğunu ve inşallah 7 Haziran seçimlerinde meclise gireceklerini belirten Tacettin Çetinkaya konuşmasına şöyle devam etti. “Bu ittifak bir kelebek etkisi yapacak. Nasıl ki milyonlarca kelebek aynı anda kanat çırpıp bir tsunamiyi engelliyorsa bu ittifak ta insanlığın kötü gidişine dur diyecektir. Bizler ehliyet ve liyakat esasına göre hareket eden bir topluluğuz. İnşallah Rüzgar bizden yana. Çok çalışıp insanımızın mutlu olması için çalışacağız. Medya bizi göstermese de biz davamızı anlatacağız ve umut olduğumuz İslam alemi ve bütün insanlık için hayırlı çalışmalara imza atacağız. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıların teşhisini yaptık, tedavi yöntemlerini biliyoruz, bu işin doktoru biziz ve inşallah milletimizin derdine derman olacağız.”
Yapılan konuşmaların ardından Milli İttifak adayları ve programa katılan davetlilerin hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.