Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'daki Anayasa değişikliği halk oylaması öncesi Karaman’a geldi. 

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşla bir araya gelen milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'daki halk oylamasının Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. İnce, "Sayın Başbakan Binali Yıldırım, meydan meydan geziyor ve 'anayasa değişikliğine evet deyin, evet derseniz başbakanlık ortadan kalkacak' yani beni yok edin diyor. Böyle bir siyasetçi olabilir mi? Eğer evet çıkarsa Binali Yıldırım olmayacak, başbakanlık bitecek. Ben buna çok üzülürüm. Kıyamam ben Binali Yıldırım’a onun kalması lazım siyasette, onun için ben hayır vereceğim dedi.

İnce, konuşmasına şöyle devam etti:

“Eğer evet derseniz, 400 milyon lira fazladan parayı milletvekillerine vereceksiniz. Valla o kadar zenginseniz gidin verin. Ben zaten milletvekiliyim siz bilirsiniz. Eğer sen kendi elinle, bu fakir millet, yok kardeşim ben 650 milletvekili istiyorum, yesin o milletvekilleri o güzel maaşı helal olsun bende evet veriyorum diyorsan, sen ver milletvekilleri de çatır çatır yesin. Cumhurbaşkanı devletin başı, parti ile bu kadar iç içe olursa o memlekette huzur olur mu? Olmaz. Seçimde git kime verirsen ver. Ama memleketin tapusunu verme, yarın kimin eline geçeceği belli olmaz. Ben gençliğimde kavga ettiğim ülkücüleri şimdi görüyorum. Bu oyuna gelmiyorlar. Onun için buradan ülkücülere bir alkış istiyorum. Bu bir oyundur. Yoksa Türkiye’nin hükümeti ile Hollanda arasında bir problem olmuş. Kimsenin kuşkusu olmasın, biz hükümetimizin yanında oluruz. Hükümet ister AK Partili olsun, isterse MHP’li isterse Saadetli olsun hiç fark etmez. Bu millet bu 18 maddeyi tek tek okusun size şerefimin üstüne söylüyorum yüzde 1 bile evet çıkmaz. Böyle bir yetki verilebilir mi? Ben bu yetkiyi babama bile vermem. Bu yetki kimseye verilmez. Sen git seçimde oyunu kime verirsen ver.”

Muharrem İnce, düzenlediği mitingin ardından Karaman’dan ayrıldı.