Başkan Kağnıcı yaptığı açıklamada;"Cumhuriyet Halk Partimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız, Baş Komutanımız, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü bir grup terörist tarafından saldırıya uğramış ve yakılmıştır.
Son 12 yıldır giderek azgınlaşan gerici ve bölücü birliktelik, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine saldırarak, sözde demokrasi, insan hakları, özgürlükler kılıfı altında etnik ve mezhepsel ayrışmaları körüklemektedir. Terör örgütleri ile masaya oturan, onları besleyen iktidar ülkemizde ve bölgemizde bulunan komşu ülkelerimizde ki olanlara seyirci kalmaktadır ve yaşananların mimarıdır. Şehitlerimizin kanıyla sulanmış topraklarımızda, şanlı bayrağımız indiriliyorsa, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü yakılıyorsa, yollar kesiliyorsa sorumluları kimlerdir?

Emperyalizme hizmet eden bağımsız Türkiye karşıtlarının karşısında dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet Halk Partisi 91 yıllık dev çınar duracak ve mücadelesine devam edecektir. Cumhuriyet’in kazanımları sonucu iktidar koltuğunda oturanlar seyirci kalabilirler ancak bizler kuvayi milliye ruhu ile tam bağımsız Türkiye için bütün manevi değerlerimize, topraklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. 

Bu kötü gidişe dur diyeceğiz,bu saldırıyı yapanların cezalandırılmaları için bütün girişimleri yapıp, takipçisi olacağız. 

Aziz milletimizi birlik olmaya, beraber olmaya çağırıyoruz bizler atalarımızın emanetini gelecek nesillere taşımaya mecburuz bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle ve esefle kınıyoruz"dedi.