Henüz aday olmak için bir karar vermediğini söyleyen Karakaş; "Bu konuda parti içinden arkadaşlarımın bizimle ilgili oluşmuş düşünceleri var, değerlendiriyoruz" dedi.
MHP Karaman İlçe Yönetimi eski üyelerinden ve Karaman esnaflarından Mustafa Karakaş açıklamasında; "Elbette partimizi sahipsiz bırakmayız bize düşen görev olduğunda canla başla kabul ederiz. Fakat süreç devam ediyor bu aşamada bizde arkadaşlarla istişare ediyoruz. Gelişen durumlara göre bir karar vereceğiz. Partimizin daha iyi bir konuma gelmesi ve yerelde daha iyi temsil edilebilmesi için her zaman göreve hazırız"dedi.

Parti içi birlik beraberlik mesajı veren Karakaş "Milliyetçi Hareket Partisi olarak kongre sürecine girdik. Aralık ayı içinde kongremiz var. Partimiz her zaman olduğu gibi birlik beraberlik içinde bu süreci gerçekleştirecektir. Bu noktada Merkez İlçe Başkanlığı için bizi uygun gören arkadaşlara, Teşkilatımızın yöneticilerine ve bu davaya gönül vermiş değerli ülküdaşlarıma, MHP İlçe Başkanlığına adaylığına beni layık gören herkese teşekür ederim. ” şeklinde konuştu.