AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, 1 Kasım genel seçimleri sonrasında siyasi istikrarın, milletin takdiriyle AK Parti tarafından sağlanacağını söyledi. Ünlü, ‘’ 7 Haziran seçimlerinin ardından, bütün projeleri AK Parti’yi yıkmak olan muhalefet partileri tüm kampanyalarını, ‘oy verin gitsinler’ söylemi üzerine inşa etmiş, iktidar perspektifi ortaya koyamayarak, yönetme sorumluluğundan kaçmışlardır. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen, AK Parti sorumluluğu üstlenerek, Türkiye Cumhuriyeti’ni hükümetsiz bırakmamış ve seçim hükümeti kurulmuştur. Her şey milletimizin gözü önünde tecelli etmiştir. Bu nedenle 7 Haziran seçimlerinin siyasi muhasebesi, milletimiz tarafından 1 Kasım’da tecelli edecektir. 1 Kasım’da milletimiz, istikrar ve güvenin yanı sıra uzlaşma kültürü ve yönetme sorumluluğunu kimin taşıyacağına da karar verecektir. Bu karar AK Parti lehine verildiğinde toplumsal uzlaşı kültürünü sağlayacak her türlü çalışmayı yapacağız. Kimlik, ırk din, dil ayrımı gözetmeksizin herkesi kucaklayacak; devletin siyasi, idari, yargısal ve ekonomik düzenini, insan onurunu ve temel hakları merkeze alacak şekilde tasarlayacağız.’’ dedi. 
‘’Ülkemiz adeta koalisyon dönemlerindeki kaos ortamına çekilmek istendi’’
AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, AK Parti tarafından 13 yılda sağlanan siyasi istikrar ve ekonomik istikrarın 7 Haziran seçimleri sonrası bozulduğunu dile getirerek, ‘’1 Kasım seçimlerine sayılı günler kaldı. 7 Haziran sonrasında ülkemiz adeta koalisyon dönemlerindeki kaos ortamına çekilmek istendi. Ülkemizde 13 yılda sağlanan siyasi istikrar ve ekonomik istikrar hızla bozulmaya başladı. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı kriz bugün itibari ile meseleyi milletvekili genel seçimlerinden öteye taşıdı. Bu itibarla, artık 1 Kasım seçimleri memleket meselesidir. İçeriden ve dışarıdan tüm oklar bir hedefe yöneldi, hedef Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında 13 yılda önemli bir büyüme yakalayan devletimiz ve onun asli unsuru olan yüce milletimiz oldu. Büyük bir tarihi geçmişi olan aziz milletimizin son 13 yılda elde ettiği kazanımlar tüm dünyanın gözünü ülkemize çevirdi. Dünya biliyor ki, bu aziz millet bir kez ayağa kalktıktan sonra bir daha durdurulamayacaktır. Bu sebeple 13 yıldır girdiği her seçimde milletimizin desteği ile iktidarı, millete olan mesafe ile övünen elitlerden alıp milletin hizmetine sunan AK Parti hedef haline gelmiştir. Ancak, milletimizin kurduğu parti olarak biz hiçbir zaman yetkimizi milletimiz dışında kimseyle paylaşmadık. Tam da bu yüzden tüm dünyanın ve ülkemizdeki taşeron örgütlerin hedefi haline geldik. Ama şu bilinmelidir ki, biz sırtımızı önce Allah’a, sonra milletimize dayayarak hizmet üretmeye devam edeceğiz. 2002 yılından bu yana başta siyasi istikrarı sağlayan hükümetimiz, hızla ekonomik istikrarı sağlamıştır. İş adamlarımızın, esnafımızın ve tüccarımızın yanında yer almıştır. Devletimizin kaynaklarını bir takım grupların elinden alıp milletimize devrederek hızla kalkınmaya başladık. Esnafımızı, tüccarımızı iş adamlarımızı yurt içi ve yurt dışında ticarete yönlendirdik. Devletimizin kaynaklarını, teşvik yasaları ile bu kaynakların asıl sahiplere aktardık. Neticede onların, yani milletimizin kendine güvenini yeniden temin ettik. Özgüveni yerine gelen müteşebbislerimiz hızla işletmelerini büyüttüler ve yeni yatırımlar için planlarını yaptılar. Ama 7 Haziran sonrasında çıkan sonuçla tek başına iktidar kurulamadı. Ülke, 13 yıllık kazandığının yaklaşık yüzde 25-30’nu şu son 4 ay içerisinde hızla kaybetti. Alın teri ile 13 yılda kazanılan varlığımızın önemli bir kısmı 4 ay gibi kısa bir sürede faiz lobisinin cebine aktı. Ancak milletimiz 1 Kasım’da bu 4 aylık gidişe dur diyecek ve yeniden kendi iktidarını belirleyecek. Yeniden kendi iktidarını belirleyerek geleceğini sahiplenecektir” dedi.
“Çalışan ve üretenin yanındayız”
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun seçim beyannamesinde, çalışan ve üretenlerin yanında olduğunu, alt işverenlik (taşeron) çerçevesinde asıl işlerde çalışanların kamuda istihdam edileceğini hatırlatan AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, “AK Parti iktidarında, çalışma hayatında esneklik sağlayarak, işletmelerimizin rekabet gücünü arttıracağız. İş Sağlığı ve Güvenliği Eylem Planı’nı kararlılıkla hayata geçireceğiz. Kısmi zamanlı çalışma, staj, prim desteği gibi aralarla genç ve kadın istihdamını arttıracağız. Alt işverenlik (taşeron) çerçevesinde asıl işlerde çalışanları kamuda istihdam edeceğiz. Bu kapsamda diğer çalışanlarla ilgili de iyileştirici yönde alternatif çalışma modelleri oluşturacağız. Toplum yararına çalışma programlarımızda ailesinde çalışan ferdi bulunmayan öncelik vereceğiz. Basit usulde vergilendirilen esnafımıza yıllık 8 bin TL’ye kadar kazançlarından hesaplanan vergisini almayacağız. Bireysel emeklilik tasarruflarını ise yüzde 25 oranında desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
‘’1 Kasımda istikrar, güven, kalkınma, hizmet kazanacaktır’’
Nazmi Ünlü, AK Parti Seçim Beyannamesi 'engellilerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız, emeklilerimiz, esnafımız, yatırımcımız, işçilerimiz, tüccarlarımız, çiftçilerimiz, sanayicimiz ve bütün toplumsal kesimlerimiz için; somut, hayata geçirilebilir, gerçekçi ve vizyoner reform, vaat ve projelerden' oluşmaktadır. Karar Milletimizindir. Milletimizin 1 Kasımda işi ehline vereceğine ilişkin inancımız tamdır. 1 Kasımda istikrar, güven, kalkınma, hizmet kazanacaktır.'' dedi. 
AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, 1 Kasım’da vatandaşları oy kullanmaya davet ederek seçimlerin hayırlı olmasını temenni etti.