Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin yazılı bir açıklama yayınladı. O açıklama şu şekilde;
Şahin, “Eskiden olduğu gibi, gerçekten darbe yapılacağını sanan kurban cuntacılara darbe planları hazırlatıldı. Ve mevcut yapıya, kurbanlar yakalattırılarak, kahraman yapıldı”… dedi. 

Şahin, “Mısırdaki darbe: Eski, hurda-enkaz-köhne, Türkiye de ise yeni versiyon, stand up’ lı  ileri aşamaya geçilmiştir”… dedi.

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, yaptığı yazılı açıklamada; CHP heyetinin Mısır ziyaretiyle ilgili Başbakanın “CHP’nin kendi kazanımları onlara aktarmanın” şeklindeki görüşünü,  Mısıra yapılan ziyarette CHP Genel Başkanı gibi “Laiklik” vurgusu yapıldı dedi. Suriye üzerindeki partisinin görüşlerini de söyleyen Şahin;  Eski tip darbe döneminin bitirilerek yeni versiyon darbe dönemine geçildiğini çarpıcı biçimde bahsetti.

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şahin; “Sayın Başbakan; gazetecilerin sorusu üzerine, CHP heyetinin Mısır ziyaretine ilişkin, “Bu konuda mevcut Türkiye tecrübeleri herhalde onlara yetmiyor, şimdi dışarıdaki darbe deneyimlerinden de bir şey kazanmanın veya kendi kazanımlarını onlara aktarmanın”… Şeklinde, eski, hurda-enkaz-köhne yanlışı ifade etti.

Hepimizin bildiği üzere, Mısıra bir ziyaret gerçekleşmişti. Ziyaret esnasında; “Mısıra Türkiye Modelini öneriyoruz. Laiklik tavsiye ediyoruz. Laiklik öyle sanıldığı gibi bir olgu değildir. Kişiler Laik olmaz ama Devlet laik olabilir o yüzden Laiklikten korkmayın, Laiklik aynı zamanda bütün inançların teminatıdır. Anayasanıza Laikliği mutlaka koyun” …  Denilerek, sanki CHP Genel Başkanı gibi Mısıra Laiklik tavsiyesinde bulunulmuştu. 

Böylelikle; Mısırdaki iktidara, öncü kuvvet olarak, darbenin kırılma noktası gösterilmişti. Onun içinde “etmeyin-eylemeyin önceleri bizde sizin gibiydik. Baktık ki müsaade etmiyorlar. Bizde diğer işbirlikçi partiler gibi Amerikancı, İsrailci, Avrupa Birlikçi, IMF’ci ve NATO’cu olduk. Hatta BOP eş-başkanı bile olduk. Siz de bizim gibi yaparsanız iktidarınız sürer”… Demeye gelen laflarla Mısırdaki iktidar uyarılmıştı…

Denilebilir ki; Mısırda Darbeciler desteklenmiyor, Mursi ye destek veriyorlar. Rabia işareti bile yaptı. Amerika’ya, İsrail’e şunu-bunu diyorlar. IMF ye borcu bitirdik. 

“Kısaca ayrıntıya girmeden; Bunların hepsi iç politikadır. İç politika ayrı, dış politika ayrıdır.  İç politikada İnsanlar nasıl aldanırsa ona göre laflar ediliyor. Özellikle Sakallı Hüsnülere, Tesettürlü Hüsnüyelere ve Dindar-Maneviyatçı kesime lafla doyacağı doğru sözlü laflar ediliyor. Millet oyalansın diye doğru şeyler söylenerek, gerçekte Dış Politikada; Amerika, İsrail ve Avrupa’nın istek ve arzuları yerine getiriliyor”…  geçmiş yazılarımızda buna benzer ifadeler kullanarak nasıl bir özelliğe sahip olduklarını söylemiştik.

Bunun yanında; “Elbet her firavunun karşısına bir Musa gelir” söylemiyle; Mısır’a Musa’yı, Suriye’ye ise Amerika’yı çağırıyorlar.

Maalesef; Kuklalar var ve de kuklayı oynatan kuklacılar var. Mısırda kuklalara tepki gösteriliyor, kuklacılar ise Suriye’ye davet ediliyor. Irak’ta iki milyon masum halkın ölümüne ve tecavüzlerden sorumlu kuklacıları, Suriye’ye çağırmak demek ‘Irakta yaptıklarınızı gelin bir de Suriye’de yapın’ demektir. Biz, Saadet Partisi olarak, ne Esad’dan yanayız ne de kuklacılardan yanayız.

Esas üzerinde durmak istediğimiz konu; Mısırda yapılan eski, hurda-enkaz-köhne darbenin memleketimizde ileri versiyon yenisiyle değiştirilmesidir. Yani Mısırda yapılanlar eskiden memleketimizde de kuklacılar tarafından kuklalar oynatılarak yapılıyordu. Baktılar ki; kuklalar, kuklacılar zamanla sahnede ki oyun halk tarafından fark edilir oldu… fark edilir olunca da yeni versiyon, bol hitabetli ve stand up lı ileri aşamaya geçildi. 

Eskiden olduğu gibi, gerçekten darbe yapılacağını sanan kurban cuntacılara darbe planları hazırlatıldı. Ve mevcut yapıya, kurbanlar yakalattırılarak, kahraman yapıldı. Eski kullandıklarına da güya hesaplar sordurularak insanların gözünde büyümeleri, itibar ve primler kazanmaları sağlandı.  Kazanılan itibar ve primleri dış politikada Amerikancı, Avrupa Birlikçi, IMF’ci olmaları yolunda, sömürüyü sürdürmek ve BOP için kullanarak harcıyorlar. 

Tıpkı; Mısırda darbeyi desteklemediklerini söyleyerek ve kuklalara da veryansın ederek, kazanılan primlerle kuklacıları Suriye’ye davet ettikleri gibi… harcıyorlar “ ifadesinde bulundu.