Merkez ilçe başkanı Mahmut Ünüvar’ın ardından MHP Sarıveliler ilçe başkanı Kasım Tunç, bir açıklama yaparak ‘’Liderimizin Emrinde, İl Başkanımızın Yanındayız’’ mesajı verdi. Açıklamasında Lider, Doktrin ve Teşkilat vurgusu yapan Kasım Tunç, ‘’ Ülkücü Hareket’in mücadele dolu geçmişinde ayakta kalmasına vesile olan en önemli özelliği, Ülkücülüğün temel esaslarından olan Lider-Teşkilat-Doktrin üçlemesine olan sarsılmaz bağlılığıdır’’ dedi. Ülkücülüğün, yapısı gereği mücadele gerektiren bir hareket olduğuna dikkat çeken MHP Sarıveliler ilçe başkanı Kasım Tunç açıklamasında;

‘’Bu mücadele ancak sapa sağlam bir duruş ve çelikten bir irade ile mümkün olacaktır. Türkiye genelinde başlayan kongrelerimiz vesilesi ile ortaya çıkacak olan irade, Milliyetçi-Ülkücü hareketi amacına ulaştıracaktır. Bu tek vücut olma halini ve bu çelikten iradeyi oluşturacak olan da sadakattir. Unutulmamalıdır ki Milletimiz, Teşkilatçılık özelliğinden dolayı en zor şartlar altında dahi Millet olmuş, Devlet olmuş ve bin yıllardır varlığını sürdürmüştür. Ecdadımızın başarılarında teşkilatçılık yeteneğini ve teşkilata olan bağlılığı görürüz. Bugün, tıpkı şanlı tarihimizde olduğu gibi her Ülkücü birey, Teşkilatçılığı tam anlamıyla idrak ederek, lidere ve doktrine sadakatle bağlanıp, bireysel düşünmeyi bir kenara bırakmalıdır.

Bir teşkilat ve bir lider Milletin en buhranlı anında gerçekleştirdiği hamle ile tarihe yön verir veya önemli bir not düşer. Yakın tarihin en karanlık gecesi olan 15 Temmuz akşamı herkes ‘her şey bitti’ diye düşünürken, Teşkilatın Ankara’daki karargâhından yükselen ‘Milletimizin Emrindeyiz’ sözlerine bütün Dünya şaşkınlık içerisinde baka kalmıştı. Bütün Dünya o en karmaşık ortamda bile ortaya konulan çelikten iradeye gıpta ile bakarken, bizim Anadolu’dan, Sarıveliler’den bunu görememiş olmamız düşünülemez. Sarıveliler ilçe teşkilatı olarak genel başkanımız, liderimiz Devlet Bahçeli’nin izinde yürümeyi, duruşunun bir parçası olmayı şeref sayarız. Bu vesileyle 21 Mayıs Pazar günü ilimizde yapılacak olan Milliyetçi Hareket Partisi il başkanlığı kongresinde Liderimiz Devlet Bahçeli’nin emrinde ve il başkanımızın yanında olduğumuzu ilan ederiz. Ne Mutlu Türk’üm Diyene’’ sözlerine yer verdi.