İşte o ifadelere Karamanoğlu Mehmet Bey’in memleketi Karaman’dan sert cevap geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Merkez İlçe Başkanı Mahmut Ünüvar, ‘’Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan bir şahsın, Türk milletinin gözü önünde güzel Türkçemize paralel bir dil arayışında olduğunu anlatır cümleler kurması verilen ve daha da verilecek olan tavizleri açıkça göstermektedir.’’ Dedi.

Ünüvar açıklamasında,

‘’ Başbakan Diyarbakır'da 'güzel Türkçemizi güzel Kürtçemizle kardeş kılmaya geldik' diyerek, açılım süreciyle nelerin feda edileceğini anlatmak istemiştir. Bu konuşmanın bütünü biz Karamanlıları üzdüğü gibi özellikle bu garabet yüklü sözlerine Karamanoğlu Mehmet Bey gibi bir Türkçe aşığını etiketlemesi oldukça endişelendirmiştir.

Bulunduğu bölgeye göre şekillenen bir üslup acaba ne kadar doğrudur? Alkış almak düşüncesiyle her gittiği yerde karşısındakinin rengine girmek, dilini konuşmak mecburiyetinde midir? Yabancı ülkelerle de müzakereler böylemi yürütülüyor? Aslında tarih iyi okunduğunda, Karamanoğlu Mehmet Bey’in işte tamda böyle bir ortamda yani ana dilin, Türkçe'nin karşısına mahalli düzeyde bir dilin çıkarılmasını milli birlik ve bütünlük açısından sakıncalı bulduğu için o fermanı yazıp uygulattığı görülür.

PKK'ya şirinlik yapacağım derken milli haysiyet ve mahşeri vicdanla bir kez daha ters düşülmüştür. Davutoğlu, doğduğu ve büyüdüğü topraklara mühür vuran ve rahmet, minnetle andığımız Karamanoğlu Mehmet Bey'in kemiklerini sızlatmıştır. Aslolan Genel Başkan Devlet Bahçeli gibi Ankara’da da, Tunceli’de de ‘Ne Mutlu Türküm’ diyebilmektir. İşte o zaman Karamanoğlu Mehmet Bey minnetle ve şükranla yâd edilmiş olur.’’ Dedi.