Öncesinde ülkenin geri kalmışlığını sanayileşmeyle mümkün olacağı yönünde büyük gayretleri oldu. Türkiye’nin ilk motor fabrikası Gümüş Motor fabrikasını açtı. Sonrasında dış lobilerin çalışmaları sonucu zarar ettirildi… Pancar Motor oldu. Günümüzde bu fabrika daha da modernize edilerek çiftçimize hizmet edeceği yerde zarar ettirilerek kapatılmıştır.

Biz Milli Görüşçüler ülkenin kalkınması için özellikle Merhum Hocamızın Ağır Sanayi Hamlesi çalışmalarındaki gayretlerinden dolayı hassasiyet duyuyoruz. Milli ve Yerli üretim olması için gayret gösteriyoruz. Bu gayretin aksine dış güçler herkesin bildiği üzere yerli üretim olmaması için baskılar yapmaktadır. Örneğin; tarımda kendi-kendine yeten 7-8 ülkeden biri iken, tarım ürünleri ithal eden ülke haline geldik. Yıllık 16-17 Milyar dolarlık tarım ürünleri ithal ediyoruz. Bunun yanında kimin kestiğini bilmediğimiz etlerin ithalatını yapıyoruz. Ak Parti hükümetinde ülke bilinçli olarak bu duruma düşürülmüştür.

Diğer taraftan üretim girdileri alabildiğine yüksektir. Böylelikle üretim kısıtlanmaktadır. Ak Parti hükümeti ülke üretmesin diye bunun için tutulmaktadır. Böyle olunca da, haliyle iş ve geçim konusunda insanımız sıkıntılar yaşamaktadır.

Özellikle hükümete ve çevresindekilere bu böyle olmasın, kendimiz üretelim, sanayileşelim… Kısaca sömürülmeyelim, Merhum Hocamızın ifadesiyle “Bana ne Amerikadan, Kimmiş Avrupa ve IMF’ye hayır” diyelim dediğimizde…

2023 hedef gösterilmektedir… Yavru Fil eğitilmek için bir kazığa bağlanırmış. Yavru fil direnir de direnirmiş, gücü yetmediği için de direnmeyi bırakırmış. Koskoca fil olup koca ağacı yıkacak duruma geldiği halde direnmezmiş. 2023 böyle bir kazıktır. Bilim İnsanları buna öğretilmiş çaresizlik diyorlar.

Gelelim Tarım Fuarındaki “Yabancılar yapar, biz bakarız” adlı haberimiz üzerine yapılan habere… Kısaca “biz yüzde yüz yerli üretiyoruz” diyorlar. Tebrik ederiz, ülkenin bir değeridir. Daha ilerde olmasını isteriz. Saadet iktidarında çok ileri konumda olacaklardır.

Ancak… Biz eleştirimizi yaparken Traktör arkasına takılan römork gibi diğer ekipmanı  kastetmedik. Biz değeri 150 bin Euro eden dev traktörleri kasdettik.

Türkiye’de kasıtlı olarak üretim girdileri pahalı olduğu ve ayakta durabilmek için ülkemizde üretilebilecek olmazsa olmaz sanayi parçaları Çin’e yaptırılarak, Türkiye’de yapılmış gibi etiket basılıyor… Bizim İktidarımızda katma değerli üretimin önündeki engeller kaldırılacak. Girişimcilerimiz teşvik edilecek. 2023 türküsü çalınmayacaktır.  

Basit ekipmanları bir kenara bırakın da, bize söyleyin, orada bir traktör vardı. O traktör ne malı? Çapa motorları vardı çapa motorlarının, motoru ne malı?  Bildiğimiz kadarıyla yabancı.

Merhum Hocamızın kurduğu Pancar Motor Fabrikası kapanmasaydı. Günümüz şartlarına uygun motor üretseydi. O motorları kullansaydık iyi olmaz mıydı?

Umarız, kastımız anlaşılmıştır… Öğretilmiş Çaresizlikten Kurtulun” ifadesinde bulundu.