Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, Karamandaki Kiliseler, Büyükşehir yasasındaki ‘Mabed’ kelimesi ve okullardaki kılık kıyafet serbestliği üzerinden Başörtüsü yasağına değindi.

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin yaptığı yazılı açıklamada; “AKP Hükümeti, Avrupa Birliğine girmek için çaba sarf ettiğini ve girebilmek uğruna AB bakanlığı bile kurduğunu hepimiz biliyoruz. AB’nin Haçlı Birliği’dir gerçeğini, Elhamdülillah Müslümanlar olarak idrak etmemiz gereken hususu, klasik muhalefet anlayışı ile değil de, uyarı vazifemiz gereğidir diyebiliriz. 
Karaman’ımızda şehir içinde ve dışında bazı levhalar görmekteyiz, ‘Binbir kilise, Çeşmeli kilise’ tabelaları, Yani AKP’nin Avrupa Birliği aşkıyla, AB’nin AKP’ye verdiği ödevlerle oluşan kilise aşkları… 
Geçenlerde Büyükşehir yasası TBMM den ve Cumhurbaşkanı’nın onayından geçti. O yasada ‘mabed’ diye bir kelime var. Yani Büyükşehir belediyesi mabetlerin yapımında, bakımında, onarımında masrafları karşılar, suyunu bedelsiz verir gibi şeylerdir. Mabed, denilince Cami’de, kilise de, havra da bu kapsama girer… AKP’ye göre Cami’de, Kilise de, Havra da aynı kategoridedir. Zaten Sayın Başbakan da dışarıda böyle olduğunu övüne-övüne söylemektedir. Sakallı Hüsnü’lerde İmam-Hatipler açıldı, Askeriye de Kur’an-ı Kerim dersleri okutuluyor gibi şeylerle avunuyor.
Zaten İmam-Hatipleri o sıkıntılı durumlara düşürenler, Askeriyedeki malum bilinen hallerine getirenler, yasak koyanlar;  bunlara bazı opsiyonlar vererek, dememiz odur ki vaktiyle yasaklayanlar, bunlara yasağı kaldırma izinleri vererek AKP’yi Sakallı Hüsnü’lerin gözüne girmesini sağlamaktadırlar. Sakallı Hüsnü’lerden alınan primlerle bu kiliseler açılmaktadır. Hem Sakallı Hüsnü’lerin paralarıyla, hem de bu AKP olmasa, CHP mi gelsin? Türküsünü söylettire-söylettire yaptırmaktadırlar.
Geçenlerde; Okullarda kılık- kıyafet serbestliği getirildi. Kimine göre iyi oldu, kimine göre de bazı gerekçelerle iyi olmadı. Kıyafet serbestliği getirildiği halde soruyoruz; Başörtüsü neden yasak? Vaktiyle yasak koyarak, lütufmuş gibi yasağı kaldırma izni vererek… Tamam İmam-Hatiplerde ve Kur’an-ı Kerim derslerinde yasak değil…  Buradan kazandığınız primlerle; kıyafet serbestliği olduğu halde diğer derslerde Başörtüsü’nü yasaklamak suretiyle kullanmanız mı gerekiyor? 
Peki Öğretmenlere ve Memurlara Başörtüsü neden yasak? Hemen şunu belirtelim, Saadet Partisi yükselişe geçti geliyor, Anket yaptırdık bizim oyumuz şu kadara çıktı yalanıyla idare etmeniz mümkün değildir. Bizden size yani Saadet Partisinden tavsiye, Başörtüsündeki yasakları kaldırın en azından buradan kazanacağınız primlerle gidişinizi-silinişinizi bir süre erteleyebilirsiniz.
Dışarısı razı olmazsa; içerde CHP gelir korkusu saldığınız gibi; dışarda Saadet Partisi gelir korkusuyla kabullenmek zorunda kalırlar” ifadesinde bulundu.