Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin yaptığı açıklamada; “Pazar günü Ankara Arenada Milletvekili Adaylarımız, Yönetim kurulu üyelerimiz ve Partili arkadaşlarımızla birlikte Saadet Partisi Aday Tanıtım Programında idik.

Genel Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak programda yaptığı konuşmada en dikkat çekici husus “Siz oy verin, barajı bana bırakın”  açıklaması olmuştur.

Hukukçu ve Anayasa Profesör’ü Genel Başkanımızın konuyla ilgili açıklamalarını Karaman’lı hemşerilerimiz’le paylaşmak istedik…     

OY VERİN, SEÇİM BARAJINI BANA BIRAKIN

Kamalak konuşmasında partililere de seslenerek, seçim barajını nasıl aşmaları gerektiğine de anlattı. Kamalak, “Ben Anayasa Profesörüyüm. Ben demekten Allah’a sığınırım ama konu anlaşılsın diye böyle söylüyorum, Ben, Anayasa Mahkemesi’nden 50’nin üzerinde iptal kararı çıkartmış bir adamım. Merhum Erbakan hocamız âcizane bendenizi,  “Hükümet deviren, başkan düşüren adam” diye tanıtırdı. 1996 yılında Anayasa’ya aykırı olduğu için, hukuk yoluyla Anayol Hükümeti’nin güven oylamasını iptal ettirmiş, refah kadroları olarak, el birliği ile önümüze konan engeli aşmış, Anayol hükümetini düşürmüştük. Böylece merhum Hoca’mız için Başbakanlık yolunu açmıştık. Şimdi milletime sesleniyorum. Siz ilinizde, bölgenizde Saadet Partili adaylara seçilecek kadar oy verin, Allah’ın izniyle seçim barajını bana bizlere bırakın. Bakın, o yüzde 10’luk barajlar nasıl yıkılıyor. Hükümet deviren kadroların yanında, bu sefer de hükümet kuran kadroları görün. Görün bak, Türkiye’de her şey nasıl değişiyor” dedi.

BİREYSEL BAŞVURU İLE AŞACAĞIZ

Kamalak, barajı aşmanın yöntemini de anlatarak, “Bireysel Başvuru’dan bahsediyorum. Seçilecek kadar oy alan adaylar için Anayasa’mıza göre ‘Baraj’ diye bir şey yoktur. Çünkü Anayasa’mızın 148.maddesinin 3.fıkrasına göre; ‘Herkes, Anayasada güvence altına alınmış temel hak ve özgürlüklerinden, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamındaki herhangi birinin kamu gücü tarafından ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvurabilir’ Buna göre bir aday milletvekili seçilecek kadar, diyelim 40 bin oy almıştır. Ancak partisi %10’luk genel barajı aşamamıştır. Bu yüzden, kendisine milletvekili mazbatası verilmemiştir. Buna karşılık kendisinden daha az oy alan, misalen 30 bin oy toplayan diğer bir aday sırf partisi %10’luk barajı geçtiği için milletvekili seçilmiş sayılacaktır. 40 bin oy alan aday bakımından bir hak ihlalinin olduğu hiçbir tartışmaya meydan vermeyecek kadar açıktır. İşte Anayasa Mahkemesi, daha çok oy aldığı halde, mazbatası başkasına verilen aday bakımından bir hak ihlalinin olduğunu tespit edecek ve mazbatanın hak sahibine verilmesini sağlayacaktır” dedi.