PARALEL YAPI İLE KOŞULSUZ MÜCADELE ÖNCELİĞİMİZ
Ak Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü gündemde yer alan “Ak Parti’de Paralel Sızma” haberleri ile ilgili açıklama yaptı.
Başkan Ünlü “Paralel yapı ile mücadele öncelikle teşkilatın başkanı olarak benim birinci vazifemdir.  Bizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun verdiği mücadelenin bire bir şahidi ve destekcisiyiz. Yeni Türkiye’nin önüne takoz olma çabasında olan bu taşeron örğütün karşısında en ciddi mücadeleyi verdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Altını çizerek ifade ediyorum; paralel yapı ile mücadele ise birinci önceliğimizdir. Bu konuda mazeretimiz yoktur. Olmamıştır.
Teşkilatımızın içerisine sızdığı iddia edilen paralel yapı mensubu üyeler için ciddi araştırma içerisindeyiz. Bu konunun memleket meselesi olduğunun farkında olduğumuz gibi malum oduğumuz üzere mücadele ettiğimiz yapı kendini çok ciddi şekilde gizlemeyi başarmış, Cumhurbaşkanımızın yanıbaşında yuvalanma cabaları içerisinde yer almıştır.
Bu yapı içerisinde vazife almış bir teşkilat mensubumuz var ise bu kişilerin tespitini yaparak gerekli olan uygulamayı hiç çekinmeden yapacağız. Bu konuda ki tek hassasietimiz kul hakkıdır. İlgili kişilere atfedilen iddia aynı zamanda bir insanın hayatına vurulacak en önemli prangadır. Söz konusu iddalar bizzat tarafımdan çeşitli vesileleler ile en ince ayrıntısına kadar incelenmektedir. En ufak bir tespit yaparsak gereğini yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.
Genel Başbakanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile aynı yöne bakıyoruz.
Az evvel ifade ettiğimiz gibi paralel yapı ile mücadele konusunda kararlıyız.
Kamuoyuna saygı ile arz olunur.