Hanımlara yönelik faaliyetler düzenleyen Mümine Hatun Kültür Merkezi’nin bugünkü ziyaretçisi Milliyetçi Hareket Partisi Karaman belediye başkan adayı Ali Pınarbaşı oldu.
Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam eden Ali Pınarbaşı, hanımları unutmadı. Devam eden kurslardaki çalışmaları yerinde inceleyen Pınarbaşı, bütün sınıfları gezmeyi ihmal etmedi. Hünerlerini geliştirmek isteyen bayanların el emeği göz nuru çalışmalarının daha geniş kitlelerle buluşturulması gerektiğine değinen Ali Pınarbaşı,

‘’ Burada, Fotoğrafçılık ve Grafik, Resim, Gümüş İşlemeciliği ve Çini Boyama Sanatı, Kitre Bebek, El Dokuma Teknikleri, Ev Tekstili, Ahşap İşlemecilik, KATI (Kağıt Kesme Sanatı), Panç Nakışı, Kırkyama, İğne Oyası, El Nakışı, Kişisel Eğitim, Okuma-Yazma, Kur’an-ı Kerim Okuma ve Anlama, Aile ve Tüketici Bilimleri, Görgü Kuralları, İlkyardım, Saz, Keman, Gitar, Ney ve Spor dallarında Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak kurslar veriliyor.

Ama burada yapılan uygulamalardan elde edilen ürünler önemli noktada tanıtımı yapılabilmiş halde olmadığından kurslara yoğun katılım olmuyor. Yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkan her ürün uygun tanıtımla Pazar bulursa mevcut kursiyerlerin gayreti artar bu kurslara ilgi giderek büyür. Hanımlarımızın özgüvenlerinin yükselmesi, el becerilerinin gelişmesi gibi nedenlerden dolayı bu kursların ilerlemesi gerektiğine inanıyorum.

Yaşamında önüne koyduğu bir hedefe, gerçekliğe, ideaya ulaşmak için çaba harcayan, bunun için her türlü zorlukla mücadele eden idealist bayanların var olması ekonomiye de can verecektir. Kadınlarımızı güçlendirmek için hem ekonomik anlamda hem de kültürel ve siyasi anlamda, iş alanında fırsatlar verebilmek için her türlü çalışmayı başarılı şekilde sonuçlandırmak zorunluluktur. Buradaki hocalarıma ve kursiyerlere kolay gelsin diyor işlerinde başarılar temenni ediyorum’’dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman belediye başkan adayı Ali Pınarbaşı’nın ziyaretinden memnun olduklarını dile getiren bayan kursiyerler, ‘’seçildikten sonra da bu ilgi ve alakanın devam edeceğine inanıyoruz’’ dedi.

Kursların yanı sıra spor salonlarını ve katlarda bulunan uygulama odalarını gezen Pınarbaşı, daha sonra Mümine Hatun kültür Merkezi’nden ayrıldı.