AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karamanı 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için projeler üretmeye devam ediyor. 
Ertuğrul Çalışkan Modern bir Buğday Pazarı, Kamyon Garajı, Mezbaha ve Hayvan Pazarı projeleri ile sorunları kökten çözmeye hazırlanıyor. Ertuğrul Çalışkan ‘’ Biz laf değil proje üretiyoruz icraat yapıyoruz. Karamanın eksikliklerini gidermek için ben ve ekip arkadaşlarım gecesini gündüzüne katıp çalışıyor. Projeler üretiyoruz. Proje üretirken Karaman’ı yüz yıllık geleceğe hazırlıyoruz. Biz durmadan çalışacağız halkın hizmetkarı olacağız. Yaptığımız proje ile Karaman’a modern tesisler kazandırarak halkın hizmetine sunacağız. Biz Daima Karaman Daima Hizmet diyoruz ‘’ dedi.
Çalışkan kurulacak olan modern tesislerle ilgili projelerini de açıkladı. 
Modern Buğday Pazarı ve Kamyon Garajı Projesi
Buğday pazarı yıllar önce kurulmuş ve şu anda ise şehirleşmenin içinde kalması nedeniyle isteklere cevap veremez hale gelmiştir. İş yerlerin küçük kalması ve modernliğini yitirmesi nedeniyle yeni modern bir buğday pazarı ihtiyacı doğmuştur. Bunun için biz de yeni çevre yoluna yakın bir yerde pazar esnafının da istekleri göz önüne alınarak modern bir buğday pazarı inşa edeceğiz. Projemiz de Tesisi esnafa mülk olarak verip hem belediyenin yükünü azaltacağız hem de esnafımızın daha da büyümesinin önünü açacağız. Buğday Pazarının vazgeçilmezi olan nakliye için de yeni modern bir kamyon garajı ihtiyacı saptanmıştır. Bu ihtiyaca cevap vermek için Karaman’a yakışır bir kamyon garajı inşa edeceğiz. Kamyon garajı ve Modern buğday pazarı birbirini tamamlayarak 2023 vizyonuna uygun bir hale getirilecektir. Buğday pazarına gelen çiftçi ve esnaf kardeşlerimizin her ihtiyacını karşılamak için banka şubesinden kuaför salonuna kadar her hizmet verilecektir. Karamanı adına yakışır bir tesise daha kavuşturacağız.

Modern Mezbaha ve Hayvan Pazarı
Bucakışla Yolu ve Konya Yolu arasında kalan bölge de yer tespiti çalışmaları yapılmıştır. İlgililerin görüşleri alınıp bu bölge de bir yere modern bir Mezbaha ve Hayvan Pazarı projesi yapılacaktır. Yap-İşlet-Devret modeliyle inşa edilip Karamanımıza modern bir tesis daha kavuşturulmuş olacaktır. Karamanda kurulacak olan Besi Organize Bölgesi de düşünülerek tesis devasa şekilde inşa edilip Büyükşehir statüsünde hizmet verecektir. Proje kapsamın hayvan kesimleri modern ortamlar da gerçekleştirilip halkın sağlığı ilk sıra da olacaktır. Modern bu yapı diğer illere de örnek teşkil edecek şekilde düşünülmektedir.