Ramazanın başından beri Karamanda ziyaret etmedik yer, elini sıkmadık vatandaş bırakmayan Lütfi Elvan, geçen hafta içinde bazı uluslararası parlamento heyetlerini TBMM’deki makamında kabul etmiş ardından da önceki gece İstanbul Karamanlılar Eğitin ve Dayanışma (İKEV) vakfının İstanbul’daki iftar programına katılmak üzere İstanbul’a gitmişti. Hiç ara vermeden gece Karaman’a gelen ve AK Parti teşkilatının Karaman’daki yerel ve ulusal basın mensuplarına verdiği iftar programına katılan Elvan, burada yaptığı konuşmada Suriye deki gelişmeler ve İran’ın bu gelişmeler karşısındaki tavrı konusunda çok önemli açıklamalar yaptı.

Karaman çarşı merkezinde esnaf ve vatandaşları tek tek ziyaret ederek özellikle belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler veren Elvan, asfalt ve yol çalışmaları konusunda vatandaşların büyük bir memnuniyet içinde olduğunu gördüğünü ifade etti.
Vatandaşlar tarafından tadilatı yapılan ve Anıtlar kurulu ile birtakım sorunları olan Gürcüoğlu camiinde de incelemeler yapan Elvan, Vakıflar Genel Müdürü ile görüşerek sözkonusu sorunların bir an önce çözülmesini istedi. Çalışmaları devam eden Ereğli kavşağı ile Sümer ve Larende mahallerindeki asfalt çalışmalarını da yerinde inceleyen Elvan, Akşam Marangozlar Odası ile Kazımkarabekir ilçe teşkilatının iftar programlarına da katıldı. 
Tüm bu yoğun ziyaret ve inceleme trafiğine rağmen Ramazan’ı Karaman’da geçirmekten ve hemşerileri ile beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Elvan, bu vesileyle bütün İslam aleminin Kadir gecesini de tebrik etti ve bu gece hürmetine insanlığın huzur, barış ve merhamete kavuşmasını temenni ettiğini dile getirdi.