AK Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Konuk ve Şeker ilk olarak Gazipaşa Caddesinde bulunan esnafları, Ayakkabıcılar Sokağında bulunan esnafları, Semerciler Sokağında bulunan esnafları ziyaret ettiler. Ziyaretlere Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ve parti yöneticileri de eşlik etti. AK Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker’e esnaf yoğun ilgi gösterdi.

Esnaf, istikrarsızlık ve belirsizlik sürecinin artık kalkmasını ve ekonominin düzene girmesini istedi. AK  Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, AK Parti hükümeti olarak esnafın her daim yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi. Recep Konuk; “AK Parti kurulduğu günden bu yana çözüme dayalı politikalarla esnafımızın her daim yanında oldu, sorun üreten değil sorun çözen anlayışımızla hep birlikte yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Gerçekleştirilen ziyarette bir araya geldiği esnaflara seçim beyannamesi hakkında da bilgiler veren AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, beyannamede esnafı ilgilendiren önemli yeniliklerin bulunduğunu söyledi. Konuk; “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan seçim beyannamesinde esnafımıza kolaylık sağlayan maddeler yer almakta. Bunlardan bir tanesi esnafa düşük faizli kredi uygulaması devam edecek ve esnafımıza 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verilecek. KOBİ·'lerin finansmana erişiminin artırılması amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri kaldıracak düzenlemeler yapılacak. Emeğin yoğun olduğu sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, sembolik bir kira bedeli ile, anahtar teslimi, karşılıksız fabrika binası yapılacak. Yerli Makine üreticilerinin yurt içinde rekabet güçlerini arttırmak için finansal ortamı iyileştirmeye yönelik mekanizmalar geliştirilecek. Her bir KOBİ için 1,5 milyon TL ve her bir risk gurubu için 2 milyon TL olan kefalet limitini, imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin yatırım kredileri için 2,5 milyon TL’ye, her bir risk gurubundaki imalatçı KOBİ’ler için 3 milyon TL’ye çıkartılacağı ve diğer KOBİ’ler için 8 yıl olan vadeyi imalatçılar KOBİ’ler için 10 yıla, diğer KOBİ’ler için yüzde 75 olan kefalet oranını imalatçı KOBİ’ler için yüzde 80’e çıkartılacak. Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından hesaplanan vergisi ise alınmayacak.” diye konuştu.

Esnaflarla yakında ilgilenen Dr. Recep Şeker, esnafın dertlerini dinledi. Çözüm üretmek için gece gündüz çalışacaklarını dile getirdi. Esnaflara gerçekleştirilen ziyareti değerlendiren AK Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, ziyaretlerde esnafın kendilerine gösterdikleri yakın ilgiden ve sıcak karşılamasından dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Şeker;  “Esnafımızın bizleri bu denli samimi karşılaması bizleri ziyadesi ile mutlu etti, Ülkemizin geleceği için, İlimizin geleceği için sizlerden aldığımız güç ile ilk günkü aşkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ŞEHİT AİLELERİ VE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ ZİYARET EDİLDİ

AK Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker Muharip Gaziler Derneği ve Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret ettiler. Konuk ve Dr. Şeker Şehit Aileleri Derneği’nin de talepleri dinlediler. Acılarını paylaştılar. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesini, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları ulvi mücadeleye borçlu olduğunu söyleyen, AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, “Bayrağımızın, vatanımızın üzerinde halen özgürce dalgalanması da, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir. Milletçe bunun bilincinde olan bizler, ülkemizin sessiz kahramanları olan şehit ve gazilerimizin tümünü, daima sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz” dedi.

AK Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker de şehitlerin yaptığı fedakârlığın paha biçilemez olduğunu dile getirerek, ‘’ Bu memleket için canını severek feda etmiş şehitlerimizin de, memleketimiz uğruna mücadele etmiş gazilerimizin de hakkı ödenmez. İçinde bulunduğumuz bu anlamlı haftada çekilen acıların, sıkıntıların farkına varılmalı ve tarihimizden gerekli dersler çıkarılmalıdır. Bizler bugün şehitlerimizin ve siz değerli gazilerimizin emaneti bu cennet Vatanı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.’’ dedi.

Şehitler için okunan duaların ardından ziyaret son buldu.

‘’GÜBRE VE YEMDE KDV DÖNEMİ KAPANACAK’’

AK Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker, Sudurağı beldesini ziyaret etti. Adaylara Sudurağı beldesinde halkın ilgisi yoğundu.AK Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, önce 7 Haziran sonrası seçim sonuçları ve koalisyon sürecinde yaşananlardan bahsetti. AK Parti’nin koalisyon kurulması için gösterdiği gayret ve çabayı anlattı. Muhalefetin tutumunu halka anlatarak yaşanan olumsuzluklara değindi.

AK Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk,AK Parti’nin seçim beyannamesinde bulunan tarım alanında ki yeni gelişmelere değinerek ‘’Tarımsal destekleri, 190 adet tarım alt havzasında, iklim, toprak ve topografyanın yanı sıra, mevcut su potansiyeli ve bitkilerin su tüketimini de dikkate alarak, alt havzalar düzeyinde, bölgesel ve ürün bazında düzenleyeceğiz. Destekleri, sosyal amaçlı ve üretim odaklı olarak düzenleyecek; çevre ile bitki, hayvan ve insan sağlığını dikkate alacak; desteklerin etkinliğini izleyip değerlendireceğiz. 2015 yılında nakit olarak verdiğimiz hibe desteklerinin tutarını 10 Milyar TL’ye ulaştıracağız. Yemde KDV’yi kaldıracağız. Gübrede KDV’yi kaldıracağız. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz. İşletme büyüklüğü 5 dekar altındaki meyve, sebze, süs bitkisi, ıtri-tıbbiaromatikbitki yetiştiriciliği yapan çiftçilere destekleme ödemesi yapacağız. Tarımsal desteklemelerde ürün deseni ve su potansiyeli uyumunu gözeterek, sertifikalı üretim yöntemlerine önem vereceğiz. Tarım sigortalarının kapsamını genişleterek yaygınlaştıracağız. Tarımsal istatistik ve kayıt sistemlerini geliştirmek amacıyla yürütülen projeleri sürdürecek, tarım politikalarının yürütülmesine ilişkin bilgi altyapısı ile idari yapıyı geliştirerek tüm tarımsal bilgi sistemlerini AB ile uyumlu hale getireceğiz. Üreticiyi ve tüketiciyi koruyucu yeni yasal düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Arazilerini büyütmek isteyen ehil mirasçılara kredi imkânları sağlayacağız. Çiftçilerimizden arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekli tarım işletmeleri oluşturanlara özel destekler vereceğiz.’’ dedi.

AK Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, ‘’Karaman Dünya ile yarışacak, Karamanoğlu Mehmet beyin ruhunun şad olması için Karaman ve ülke için çalışacağız.’’ dedi. Konuk; ‘’Ekmek aş üretmeliyiz. Karamana yeni bir vizyon çizilmeliyiz diyerek ziyaretini sonlandırdı.